Toon filters

Vulkaan Eifel - Vulkaneifel

De Vulkaaneifel - Vulkaneifel in de Eifel, Duitsland

De Vulkaneifel ligt in de deelstaat Rijnland-Palts en dankt zijn naam aan de vulkanische activiteit die het landschap ooit heeft gevormd. Deze sporen zijn nog steeds te vinden in de Vulkaneifel (Vulkaaneifel), in de vorm van, kraters, natuurlijke gassen, lava formaties en Maare (vulkaanmeren). De laatst genoemde zijn meren die gevormd zijn door explosies van vulkanische gassen.

De Vulkaneifel is een prachtig gebied om een keer gezien te hebben. Leuke plaatsen in de omgeving van de Vulkaneifel zijn Daun, Gerolstein en Hillesheim.

De Laacher See is een van die meren in de Vulkaaneifel. Een prachtig meer met talloze wandelroutes.

Vanaf het Tertiair was er veel vulkanische activiteit. De laatste uitbarstingen dateren van ongeveer 10.000 jaar geleden. De vulkanen in de Eifel zijn gevormd boven een hot-spot, die nog actief is: het oppervlak stijgt elk jaar nog met 1 à 2 mm. Tussen de uitbarstingen zaten in het verleden telkens 10.000 à 20.000 jaar relatieve rust, wat ruimte openlaat voor de suggestie dat de Vulkaan-Eifel in de toekomst weer actief kan worden.

Verder staan in de Vulkaan-Eifel veel bijzondere bouwwerken uit de Keltische, Romeinse, Middeleeuwse en latere periodes.

In de plaats Wallenborn is een koudwater-geiser te vinden met de naam Wallende Born.

De ligging van de Vulkaaneifel loopt ongeveer gelijk met de vulkaanband van de west-Eifel. Op een strook van ca. 30 km breed en ca. 50 km lang hebben wetenschappers ongeveer 350 eruptie-centra kunnen vaststellen. In het landschapsbeeld vallen vulkanische landvormen als maren of kegelvormige heuvels op.

De Vulkaneifel - Voor alle seizoenen vakantie in een charmant landschap

Iedereen die de vulkaaneifel heeft bezocht, zal deze keer op keer opnieuw willen ervaren. Het indrukwekkende landschap in het hart van Europa biedt meer dan alleen een prachtige natuur, maar ook spannende geschiedenis en geologie dichtbij om aan te raken en te bekijken.

Wilde vulkanen hebben hier ooit gewoed, gooiden magma en as kilometers lang de lucht in en vormden het landschap van de vulkaaneifel zoals we die vandaag zien. Vulkanische kegels, rotsen uit de binnenlanden van de aarde en de indrukwekkende meren zijn de getuigen van een vurige tijd die ons vandaag boeit en ons steeds de vraag stelt: wat is hier precies gebeurd? Geo-gidsen leggen dit uit aan de bezoeker tijdens een spannende rondleiding en een bezoek aan de musea in de Eifel verklaart de onderlinge relaties van de gebeurtenissen.

Op vakantie naar de Vulkaan-Eifel

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is - de Vulkaneifel presenteert zich in alle seizoenen aan zijn gasten in verschillende opvattingen en indrukken. Brede weiden, diepe bossen, bergen en heuvels maken een bezoek aan het unieke lage berglandschap een onvergetelijke ervaring. In het voorjaar en de zomer schijnen de maren in rijke blauwe, met bloemen bedekte weiden en schaduwrijke bossen die uitnodigen tot een wandeling op de vele wandelpaden van de vulkaaneifel. Voorbestemd om de mooiste van de vulkaaneifel te zien is de Premiumwanderweg "Eifelsteig", die in verschillende delen van de route de hoogtepunten van de Regiopn berühert zijn.

Een prachtige natuur met al zijn facetten van uitgestrekte weiden en velden en diepe bossen, hoogten met een indrukwekkende uitgestrektheid toont de wandelaar de schoonheid van een landschap dat uniek en ongeëvenaard is in Duitsland.

Maar de Vulkaneifel biedt meer dan alleen wandelen, mooi zoals het is. Fietsers kunnen de vulkaaneifel veroveren met de kracht van hun benen en de Vulkaan-eifel met geheel andere ogen zien op speciale fietspaden zoals de Maare-Moezel-fietsroute of de Kylltal-fietsroute. Overal excursiebestemmingen nodigen u uit voor een korte of lange vakantie - ervaar en proef de speciale Eifel-keuken in vele pensions en restaurants.

Cultuur Vulkaan-Eifel

En als u cultuur zoekt op vakantie, dan krijgt u waar voor uw geld in de Eifel. "Klassieke muziek op de vulkaan" of de "Monschau Klassiks" bieden muziek in een opwindende natuur, Musseen nodigt uit om te informeren over het geologische of historische verleden van de mensen in de Vulkaneifel.
In het najaar glanzen de bossen van de vulkaaneifel in felle kleuren die lijken op de Indische zomer en de heldere lucht van de Eifel laat van kastelen en bergen wijd en fascinerende uitzichten over het land.

Meer informatie vindt u op:

http://www.vulkaneifel.de

http://www.geopark-vulkaneifel.de/ngpve/index.php  

Bekijk onze vakantieaccommodaties in de Vulkaneifel - Vulkaaneifel

X