Toon filters

Vakantie Prum

Heerlijk ontspannen tijdens een ​vakantie Prüm 

In het immer hectische leven van alledag is het niet verwonderlijk dat veel mensen op vakantie verlangen naar rust en ontspanning. Met zijn rustige ligging in het midden van de Vulkaaneifel en het directe contact met de natuur van de Eifel is een​ vakantie Prüm​ hiervoor echt een aanrader. De fenomenale omgeving biedt prachtige fiets- en wandelroutes en unieke uitstapjes voor het hele gezin. Wat is er mooier dan tijdens uw vakantie Prüm​ van het prachtige uitzicht op de Eifel te genieten? De vakantieregio Prümer Land maakt dat mogelijk.

Ontdek de geschiedenis tijdens uw ​vakantie​ ​Prüm 

Prüm is een levendig stadje aan het gelijknamige riviertje, met ruim 5.000 inwoners. Tijdens de tweede wereld oorlog werd het stadje voor 80% verwoest, maar ook een exploderend munitiedepot op de Kalvarieberg deed er in 1949 nog een flinke schep bovenop. De explosiekater is vandaag de dag nog steeds te zien en zeker een bezoekje waard tijdens uw ​vakantie Prüm​.

Een van de gebouwen die erg te lijden hebben gehad, is de ‘nieuwe’ 18e eeuwse Salvator Basilika, behorend bij de oorspronkelijke 8e eeuwse abdij. Dit was ooit de belangrijkste van het land, waarvan de oudere kerk door Karel de Grote zou zijn ingewijd. De kerk heeft een gebeeldhouwde stenen preekstoel met afbeeldingen uit het leven van H. Benedictus, een orgel dat wat op een vlinder lijkt, een houtgesneden barok retabel en houtgesneden zitbanken aan weerszijden van het altaar met een wandkleed erboven. Het klooster huisvest nu een gymnasium. Een ander opvallend gebouw in Prüm is het voormalige keurvorstelijke paleis. In het stadhuis is het Heimatmuseum ingericht met informatie over de geschiedenis van het klooster en de stad.

Een waar paradijs voor natuurliefhebbers

Prüm heeft een schitterende ligging, even ten zuiden van de zogenaamde Schneifel. De natuurrijke omgeving is dan ook een waar paradijs voor mensen die van de natuur houden. Voor wandelaars is er een botanisch Lehrpfad door de Schönecker Schweiz waar zeldzame planten en orchideeën voorkomen. De ‘Infostätte Mensch und Natur’ in Prüm met een tentoonstelling over bosbouw, landbouw, inheemse vogels, vlinders, paddenstoelen en een verzameling van fossielen is ook het zien waard.

Wintersport nabij Prüm

Prüm is zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden aantrekkelijk. Tijdens de wintermaanden als er sneeuw ligt in de Eifel wordt de omgeving omgetoverd tot een waar winter wonderland. Immers, de regio Prüm heeft zelfs mogelijkheden voor ​skiën en rodelen​. Gelegen op slechts 14 km ten noordwesten van Prüm, ligt de skipiste "Schwarzer Mann", het meest populaire wintersportgebied van de Eifel waar veel mensen hun ​vakantie​ ​Prüm ​doorbrengen. Twee afdalingen met een lengte van 700 en 800 meter, twee sleepliften en een 450 meter lange rodelbaan zorgen ervoor dat elke bezoeker waar voor hun geld krijgt. Een ​vakantie Prüm​ in de wintermaanden is dan ook een unieke belevenis die u niet wilt missen! 

Activiteiten in en rondom Prüm

Naast wandelen kunt u tijdens uw ​vakantie Prüm​ fietsen, zwemmen, tennissen, badmintonnen, bowlen en naar de zonnebank of de sauna gaan. Vissen kunt u aan de Stausee Willwerath. ’s Winters wordt er geskied en gelanglauft op de Schwarzer Mann en in de Wolfsschlucht. In Lunebach nabij Waxweiler, bevindt zich de Eifelzoo: een wildpark met meer dan 400 diersoorten uit de hele wereld en een eigen treintje. Na Waxweiler slingert de weg door een bos, afgewisseld door hoog gelegen grasland en dorpjes. Zoals u kunt zien, is er voor ieder wat wils tijdens een ​vakantie Prüm​.

Accommodatie in Prüm​ boeken? In de omgeving van Prüm vindt u verschillende ​hotels, pensions​, ​vakantiehuizen, vakantieparken en campings.

Centrum van Prum:


X