Prum


Ontspannen vakantie in Prüm

In het immer hectische leven van alledag is het niet verwonderlijk dat veel mensen op vakantie verlangen naar rust en ontspanning. Met zijn rustige ligging en het directe contact met de natuur is een vakantie Prüm echt een aanrader.

Tijdens een vakantie Prüm lekker fietsen, wandelen of excursies met het hele gezin voor zowel jong als oud. Wat is er mooier dan tijdens uw vakantie in Prüm van het prachtige uitzicht op de Eifel te genieten? De vakantieregio Prümer Land maakt dat mogelijk.

Wintersport nabij Prüm

Prüm is niet alleen tijdens de zomermaanden aantrekkelijk, maar juist ook tijdens de wintermaanden als er sneeuw ligt in de Eifel. Immers, de regio Prüm heeft zelfs mogelijkheden voor skiën en rodelen. Gelegen op slechts 14 km ten noordwesten van Prüm, ligt de slipiste "Schwarze Mann", het meest populaire wintersportgebied van de Eifel. Twee afdalingen met een lengte van 700 en 800 meter, twee sleepliften en een 450 meter lange rodelbaan zorgen ervoor dat elke bezoeker echt waar voor hun geld krijgt. 

Prum Eifel Duitsland

Prüm is een levendig stadje aan het gelijknamige riviertje, met ruim 6000 inwoners. Dat er nog een stadje is, mag een wonder heten: niet alleen werd het in de tweede wereld oorlog voor 80% verwoest, een exploderend munitiedepot op de Kalvarieberg deed er in 1949 nog een flinke schep bovenop. De explosiekater is nog ne tien. Een van de gebouwen die erg te lijden hebben gehad, is de ‘nieuwe’ 18eeuwse Salvatorbasilika, behorend bij de oorspronkelijke 8e-eeuwse abdij, ooit de belangrijkste van het land, waarvan de oudere kerk door Karel de Grote zou zijn ingewijd.

De kerk heeft een gebeeldhouwde stenen preekstoel met afbeeldingen uit het leven van H. Benedictus, een orgel dat wat op een vlinder lijkt, een houtbesneden barol retabel en houtbesneden zitbanken aan weerszijden van het altaar met een wandkleed erboven. Het klooster huisvest nu een gymnasium. Een ander opvallend gebouw in Prum is het voormalige keurvorstelijke paleis. In het stadhuis is het Heimatmuseum ingericht over de geschiedenis van klooster en stad. Prum ligt schitterend, even ten zuiden van de zogenaamde Schneifel. Voor wandelaars is er een botanisch Lehrpfad door de Schonecker Schweiz waar zeldzame planten en orchideeën voorkomen. Of bezoek de Infostatte Mensch und Natur met een tentoonstelling over bosbouw, landbouw, inheemse vogels, vlinders, paddenstoelen en een verzameling fossielen. Naast wandelen kunt u in en rond Prum fietsen, zwemmen. Tennissen, badmintonnen, bowlen en naar solarium en sauna. Vissen kunt u aan de Stausee Willwerath. ’s Winters wordt er geskied en gelanglauft op de Schwarzer Mann en in de Wolfschlucht. In Lunebach, nabij Waxweiler, bevindt zich de Eifelzoo, een wildpark met meer dan 400 diersoorten uit de hele wereld en een eigen treintje. Na Waxweiler slingert de weg door een bos, afgewisseld door hooggelegen grasland en dorpjes.

In de omgeving van Prum vindt u verschillende hotels, vakantiehuizen en campings

Centrum van Prum:


X