Toon filters
30 maart 2015

Maart in de Eifel

Het is alweer bijna voorjaar en dat is alweer duidelijk te merken in het weer. Mocht u van een fiets- of wandelvakantie houden, is maart de ideale tijd om op vakantie naar de Eifel te gaan. Tijdens de vakantie in de Eifel zult u zich zeker niet vervelen. Er is genoeg te doen.

Eifelbooking.nl biedt een ruim vakantieaanbod in de Eifel. Bij Eifelbooking vindt u aanbiedingen van hotels, campings, huisjes, vakantieparken en pensions. Ook hebben ze themavakanties zoals een paardenvakantie. Een paardenvakantie is de droom van uw dochter. Tijdens deze vakantie leren kinderen spelenderwijs paardrijden. Zij bieden paardrijles voor zowel beginners als gevorderden en buitenritten aan. Naast paardrijden zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen tijdens een paardenvakantie.

Evenementen in maart in de Eifel

In maart zijn er genoeg evenementen te doen in de Eifel. In deze nieuwsbrief vind u een paar evenementen die er zijn in maart.

Op steen gebakken brood – 7 maart 2015
Wilt u een echt ambachtelijk brood kopen? Op 7 maart wordt er op een ambachtelijke manier brood gebakken. Het is erg interessant om te zien hoe dit vroeger ging. De broden worden op een steen gebakken op basis van zuurdesem. Het kopen van een brood kan vanaf 10 uur. Ze hebben tarwe en roggebrood te koop. Deze activiteit is afhankelijk van goed weer. Meer informatie is te vinden op http://www.erkensruhr.de

Bonte markt op Satzvey Castle, Mechernich – 08 maart 2015
Kleurrijke markt rond het thema Fantasy, Gothic, Middeleeuws, Age & More. Oude ambachten in deze thema’s maken Satzvey Castle op deze dag een ware belevenis! Info: http://www.burgsatzvey.de

Stoommachine bewonderen bij textielindustrie museum – 8 maart 2015
Bij het textielindustrie museum in Euskirchen wordt op 8 maart een oude stoommachine uit 1903 opgestart. In dit museum kunt u bekijken hoe ze vroeger textiel maakten. Ook is het dan mogelijk om een rondleiding te volgen in het museum. Vooraf aanmelden is niet verplicht. Meer informatie is te vinden op http://www.industriemuseum.lvr.de

Marathon Vulkaneifel Crosslaufserie, Birgel – 21 maart 2015
Vierde marathon in de Vulkaaneifel. Lengtes: 0,5 km Kleuters,1,5 km Kinderen, 2,5/4 km jeugd, 4 km jongeren, 4/8 km volwassenen. Info: http://www.lgvulkaneifel.de/ergebnisse

Lente en Paas Bazaar, Monschau / Imgenbroich – 28 maart 2015
Gezellige Lente en Paas Bazaar met de verkoop van handgemaakte artikelen lekkernijen. De bazaar begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Locatie: Pfarrzentrum Imgenbroich.

Eerste geiser uitbarsting van 2015 – 29 maart 2015
Op 29 maart 2015 kunt u in Andernach van dichtbij een geiseruitbarsting meemaken. U komt alles te weten over waarom een geiser uitbarst. U zult kennismaken met de oerkracht van de natuur. Bij de geiser zitten veel zeldzame vogels. Per boot zult u naar de geiser gebracht worden. Meer informatie is te vinden op www.geysir-andernach.de

Jaarmarkt bij openluchtmuseum Kommern– 4 april 2015
In het openluchtmuseum in Kommern wordt op zaterdag 4 april 2015 een nostalgische jaarmarkt gehouden. Bij het bezoeken van deze markt krijgt u het gevoel of u jaren terug gaat in de tijd. Op deze markt staan veel nostalgische kraampjes. Ook zijn er oude kermisattracties. Er zullen ruim 80 kramen aanwezig zijn tijdens de jaarmarkt. Meer informatie is te vinden op http://www.kommern.lvr.de

Vakantieparken Eifel

Naast deze evenementen worden er op de vakantieparken zelf ook nog veel activiteiten gehouden door bijvoorbeeld het animatieteam. Informatie over evenementen op de park is meestal te vinden op de website van het park.

Park van de maand: Center Parcs Eifel

Center Parcs Eifel is een vakantiepark waar plezier verzekerd is. Op dit park zult u zeker niet vervelen tijdens uw vakantie. In dit vakantiepark worden veel activiteiten voor de kinderen gehouden. Het park heeft een subtropisch zwembad met veel glijbanen. Hier kunnen u kinderen onbezorgd zwemmen en glijden. Ze zullen hier niet snel uit gespeeld zijn. Ook kunt u zelf ontspannen in bijvoorbeeld een sauna of een Turks stoombad.

Het vakantiepark heeft meer dan 400 huizen, dus er zit altijd wel een huisje voor u bij. Op eifelbooking.nl zijn regelmatig aanbiedingen te vinden voor Center Parcs Eifel. Bij dit park is zowel met mooi als slecht weer genoeg te doen. Zo hebben ze o.a. een tennisbaan, bowlingbaan, speeltuin, buitenzwembad, binnenzwembad en zijn er restaurants. Ook de huisjes zijn keurig ingericht. Zo hebben veel huisjes een tv, douche en magnetron. Ook hebben ze op aanvraag een kinderbed of kinderstoel. De huisjes zijn beschikbaar in verschillende prijsklasse. Dit vakantiepark is ook ideaal voor als u maar een paar dagen er tussen uit wilt. Het park ligt ongeveer tweeënhalf uur vanaf Eindhoven. Dit is dus ook goed te doen voor wat jongere kinderen.

Watersporters in de Eifel

Ook watersporters kunnen zich uitleven in de Eifel. Elk jaar komen er in het voorjaar veel watersporters naar de Eifel toe om te kajakken, hydrospeeden of raften. Ook voor de minder ervaren watersporter is er genoeg te doen. Op veel plekken worden waterfietsen en kano’s verhuurd.

Relaxen in de Eifel

Niet iedereen houdt ervan om zo actief te zijn in de vakantie. Ook voor deze mensen is er genoeg te beleven. Zo zijn er in Duitsland verschillende Wellness-centra waar u even kunt ontspannen terwijl u geniet van de natuur. Want wat is er nou heerlijker dan een dagje sauna, bubbelbad, zwembad of misschien wel een massage.

Nationaalpark Eifel

Duitsland beschikt ook over een Nationaalpark Eifel. Dit park is zeker een aanrader om een bezoek te brengen. Vooral rond het voorjaar valt er veel van de natuur te zien in het park. Veel bloemen gaan weer bloeien. Ook zijn de narcissenvelden een uniek beeld om te zien. In het Nationaalpark Eifel zijn altijd veel activiteiten, zo zijn er verschillende rondleidingen van gidsen. Ook zonder gids is het Nationaalpark Eifel te bezoeken.

Bij het Nationaalpark Eifel zijn ze bezig met uitbreidingen. De komende jaren zal het park verder groeien. Vooral voor kinderen zal het park meer gaan bieden. Zo zullen er onder andere waterfietsen komen.
Meer informatie over dit park is te vinden op http://www.nationalpark-eifel.de.

Geo-caching in de Eifel

Misschien heeft u wel nog nooit gehoord van geo-caching? Geo-caching is het moderne schat zoeken. Iemand verstopt ergens een waterdichte doos met een verassing. Via een hand-GPS kunt u op zoek gaan naar de schat. Via verschillende coördinaten kunt u op zoek gaan. Op www.geocaching.nl kunt u een GPS route vinden en downloaden. Mocht u geen hand-GPS hebben, zijn er op de mobiel ook apps te vinden.
De schat ligt meestal op een bijzondere plek. Kinderen vinden geo-caching helemaal geweldig. Het is altijd weer spannend of ze de schat gaan vinden. Bij het vinden van de schat is het de bedoeling dat u een verassing terug legt voor de volgende schatzoeker. Vaak ligt de schat een beetje verstopt zodat niet iedereen hem meteen kan vinden. Steeds meer mensen doen aan geo-caching. U kunt geo-caching vergelijken met een speurtocht.

Theater Trier maart 2015:

INFO

Op de hoogte blijven van de Eifel? 'Like' ons op onderstaande pagina´s:

                                                                   

Aanbiedingen vakantiepark Eifel:

Klik HIER voor mooie aanbiedingen & lastminutes bij een vakantiepark in de Eifel. Al voor € 139,- per week met het hele gezin genieten van de prachtige Eifel! 

 

Meer nieuws...

X