Eifel vakantie

Uw vakantie in de Eifel

De Eifel is een prachtig gebied om op vakantie naar te gaan. De Eifel ligt dichtbij Nederland, uw heeft het gevoel dat u echt op vakantie bent en er is voor iedereen wel iets te doen.

De Eifel is een groot gebied van de stad Aken tot aan de stad Trier, lopend langs de landgrenzen van België en Luxemburg. Tijdens uw vakantie in de Eifel kunt u dus niet alleen genieten van al het moois wat de Eifel te Bieden heeft, maar u bent ook zo in een van de grote steden als Aken en Keulen en in de landen als België en Luxemburg.

EEN OVERZICHT VAN ONZE ACCOMMODATIES IN DE EIFEL

Monschauer Land

Wie in het Nationaalpark onderweg is komt in het genot van een onvergetelijk natuurbelevenis. Een bijzondere bijkomstigheid van de landschappelijke charme in het Monschauer Land zijn de kunstwerken van ‚Landart’ waardoor u niet alleen het natuurschoon bewonderen kan maar ook kunst. Dat uw wandeling definitief een puur plezier wordt heeft men nieuwe wandelrustpunten aan de Nationaal Park Poort Höfen en aan de Nationaal Park Infopunten in Roetgen, Einruhr en Zerkaal gebouwd. Daar kunt u van uw wandeling uitrusten, opfrissen of ook gewoon wandelliefhebbers ontmoeten.

Romantisch Ahrstadje Blankenheim

In het pittoreske centrum van Blankenheim duikt de bezoeker in de verleden tijd onder. Tussen de Ahrbron, Stadpoorten, laat gotische kerk en talrijke vakwerkgebouwen kunt u buiten het heerlijke uitzicht op de plaats en burcht in alle rust ateliers, het gildehuis, café’s, de vijver envan nog veel meer andere dingen genieten. Voor de natuurliefhebbers zijn het Ahr-fietspad, ‚Tiergartentunnel-Wandelweg’ of voor de waterliefhebbers aan het Freilinger meer maar een paar punten op een hele lange lijst van recreatieverlokkingen.

Historische-literarische wandelwegen Hürtgenwald

Wie zich voor literatuur en geschiedenis interesseert en bovendien graag te voet onderweg is, voor die is de ‚Historisch-literarische Wanderweg’ de ideale gids voor een ‚Wandel-tijdreis’ door de oorlogsjaren 1938-47. In Hürtgenwald, in de Rureifel, vond tegen het eind van de 2e wereldoorlog een van de langste veldslagen in Duitsland,waar zware verliezen geleden werden, plaats. In de werken van talrijke veteranen zoals Ernest Hemingway en Samuel Fuller vindt men de ‚sporen’ terug. In totaal ca. 30 km lang is deze ‚Historisch-literarische Wanderweg’, waar u dus deze sporen uit de geschiedenis en literatuur vervolgen kunnen, verdeeld in 6 themaroutes, die u als wandelaar in uitgebreide flyer die u in de plaatselijke toerist-infos kunt verkrijgen. Net als de bijbehorende literatuur Tips. Of u nu de Kall- oder Hemingway-Trail, of de Westwall- of Heinrich-Böll-weg neemt, elke route biedt u een interessante en lonende inzichten en aanblikken.


Voor het boek van uw vakantie in de Eifel klikt u dan hier: Vakantie Eifel

X