Toon filters

Trier

Trier is, samen met Worms, n van de twee oudste steden van Duitsland. Trier ligt op de rechteroever van de Moezel en telt ruim 100.000 inwoners, waaronder veel Luxemburgse studenten.

Trier omringd door de uitlopers van de Eifel en de Hunsrck ligt in een verwijding van het Moezeldal. De Moezel deelt de stad in twee delen. De meest oude gebouwen en musea bevinden zich in het aantrekkelijke oude stadscentrum. Veel monumenten uit deze Romeinse periode zijn in goede staat te bewonderen in de stad, waaronder de Porta Nigra. Dit is een van de hoogtepunten van Trier. Het bouwwerk stamt uit de 2de eeuw. De naam (zwarte poort) werd pas eeuwen later gegeven, toen de van oorsprong gele zandsteenblokken verweerden tot de donkere kleur. In de 11e eeuw vormde de poort de kern van een vestingkerk, welke in de tijd van Napoleon werd afgebroken. Alleen de westtoren bleef in zijn geheel behouden. Van de oosttoren staat alleen nog het onderste deel. Sinds 1986 is de Porta Nigra samen met andere monumenten in Trier toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

http://www.trier-info.de/nederlands/porta-nigra-informatie

Shoppen

De Grote Markt van Trier behoort tot n van de mooiste stadspleinen van Duitsland. Aan het plein staan schitterende panden in verschillende stijlen. Hier zijn ook vele restaurants en terrasjes te vinden. Slenter eens gezellig door de voetgangerszone met de vier belangrijkste winkelstraten "Simeonstrasse", "Brotstrasse", "Fleischstrasse" en "Nagelstrasse". In deze vier straten vindt u grote en bekende winkelketens, warenhuizen, kleine en fijne winkeltjes en restaurants met een uitstekende keuken. De Neustrasse is ook zeker de moeite waard. Dit is een verlenging van de Brotstrasse en deels ook voetgangerszone. Hier vindt u veel kleine, zeer interessante en speciale zaken die u gezien moet hebben. Ook voor modebewuste dames en heren is deze straat een absolute must.

Meer info: http://www.einkaufserlebnis-trier.de

Ook staat Trier bekend om haar Wijnproeverijen

Er is geen betere plek om wijn te proeven dan in de stad Trier aan de Moezel. Het milde klimaat en de uitstekende bodem zijn perfect voor de wereldberoemde wijnen van de oudste stad van Duitsland.  Bij verschillende wijnhuizen kunt u vele wijnen proeven en kopen!  Meer informatie:

http://www.ticket-regional.de/events.php?mysearchEventseries=129

Meer informatie over Trier:

http://www.trier-info.de/nederlands/index

  

X