Toon filters

De Moezel in Duitsland


De Mosel (Nederlands: Moezel) is een wijnstreek in Duitsland rond de rivieren de Moezel, de Saar en de Ruwer en loopt van Koblenz naar Trier (Rijnland-Palts). De streek is bekend om zijn wijnen van de Riesling, Elbling en Müller-Thurgau druiven.

De Moezel is de grens tussen de Eifel & de Hunsrück.

De regio Moezel bij de Duitse Eifel

De Moezel is de oudste wijnstreek van Duitsland en het grootste gebied met wijnbouw op steile hellingen. De steile hellingen en terrassen liggen op het zuiden of zuidwesten; dit levert een microklimaat op waarin wijnstokken uitstekend gedijen. De elegante Riesling-wijnen die afkomstig zijn uit dit gebied worden daardoor tot de beste witte wijnen ter wereld gerekend. Bij verschillende wijnhuizen langs de Moezel kunt u wijn proeven en kopen.

Vakantie aan de Moezel

In de regio de Moezel is ontzettend veel te beleven. Talloze wandelpaden leiden door het veelsoortige wijncultuurlandschap, door de rivierdalen en omhoog naar de wijngaarden, door nauwe en wilde ravijnen, via klim-paden en thema-paden. Uniek zijn hier de Moezel-hoogte-paden met adembenemende uitzichten op de bochten in de rivier.

Omdat het terrein vrij vlak is met af en toe een lichte daling of stijging is een wandeling of fietstocht prima te doen.

De Moezel Duitsland is zeer geschikt voor een weekendje weg. Maar natuurlijk is de Moezel vlak bij de Eifel ook geschikt voor een langere vakantie. De Moezel is een van de meest populaire en prachtige vakantiebestemmingen van Duitsland. Een vakantie naar de Moezel biedt tal van attracties. Er zijn er vele gezellige dorpen en voldoende culturele monumenten die bezocht kunnen worden. De Moezel bij de Eifel heeft een prachtige rivierlandschap met een geweldig uitzicht. De Moezel staat uiteraard bekend om de vele wijngaarden en kastelen langs de rivier. U zult er geweldige hotels en vakantiewoningen vinden waar u zich goed kunt laten verwennen. Het gebied de Moezel biedt vele goede tot uitmuntende restaurants. 

Het landschap van de Moezel

Het sprookjesachtige rivierlandschap en de bijbehorende wijngaarden maakt de Moezel in de Eifel zo speciaal. Het buitengewone landschap van de Moezel trekt jaarlijks circa 2 miljoen gasten. Een vakantie Moezel kan worden gezien als een wellness-vakantie, actieve vakantie, luxe vakantie of zelfs een low-budget reis. De Moezel bij de Eifel is een van de mooiste vakantieregio's in Duitsland, en zeer populair. 

Trier aan de Moezel

Er zijn ook aantrekkelijke steden bij de Moezel in Duitsland, in het bijzonder de stad Trier, die je moet bezoeken als je van plan bent een bezoek aan de Moezel in de Eifel te brengen. Trier is de oudste stad van Duitsland, met vele historische bezienswaardigheden. Bij een bezoek aan Trier is een bezoek aan de basiliek van Constantijn en de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, de Romeinse brug, het amfitheater, de Porta Nigra en de kathedraal een must! Een vakantie naar de Moezel is ideaal, Trier is een romantische stad waar je veel kunt doen, zodat de reis altijd in het geheugen zal blijven.

Activiteiten aan de Moezel

De Moezel Duitsland loopt van Trier naar Koblenz, waar het uitmondt dan in de Rijn. Het prachtige landschap gedomineerd door de grote wijnbanken zijn ideaal voor fietsen en wandelen. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan vele kastelen, dus een vakantie naar de Moezel is ook goed voor de cultuur. Een sportieve vakantie Moezel behoort ook tot de mogelijkheden U kunt fit blijven met nordic-walking, wandelen en fietsen. De Moezel biedt vele wandel- en fietspaden en uitgestippelde wandelroutes en fietsroutes

Moselradweg

Veel mensen gebruiken de vakantie Moezel voor een uitgebreide wandeling. Dee Moselhöhenweg is erg populair bij wandelaars. Dit strekt zich uit van Trier naar Koblenz. De Moezel-Radweg (fietsroute) heeft een lengte van 278 kilometer. INFO

Uitstapjes Moezel

De Moezel Duitsland biedt uiteraard ook watersport activiteiten. Tijdens een vakantie aan de Moezel kunt u tevens veel over de Romeinse erfgoed leren. Aan der Moezel in Duitsland worden regelmatig wijnfeesten georganiseerd, waar u uw dag kunt doorbrengen met culinaire hoogstandjes. Rond de Moezel zijn veel goede restaurants en uiteraard hebben ze allemaal een heerlijke Moezelwijn. 

Toerisme Moezel

Het toerisme aan de Moezel groeit van jaar tot jaar. Er zijn meer en meer toeristen die naar de Moezel komen om te ontspannen en te genieten. Ook riviercruises aan de Moezel zijn ontzettend populair. Langs en rond de Moezel zijn er ook een veel zwembaden, spa's en golfbanen. Tijdens de kerstperiode kunt u een bezoek brengen een aan een van de vele kerstmarkten die de reio te bieden heeft. Of de reden nu cultuur, avontuur, sport of culinair is, er is  voor ieder wat wils aan de Moezel. De diversiteit en variatie maakt de Moezel zo speciaal & gewild bij de toeristen.

Wandelen Moezel

Fietsen Moezel

Moezel Radweg

Vind uw accommodatie in de Moezel HIER


 

X