Toon filters

Bitburg in de Zuid-Eifel, Duitsland

Geschiedenis Bitburg

Meer dan 2000 jaar geleden ontstond Bitburg op de belangrijke verkeersas tussen Lyon, Metz, Trier en Kln. Het Romeinse kasteel werd in de middeleeuwen verder uitgebouwd. Werdeldwijd bekend werd de stad door haar bier Bitte ein Bit! Het door de brouwerijbezitter Hanns Simon gestichte Haus Beda geldt als cultureel centrum van de Zuid-Eifel. 

Het kleine oude centrum van Bitburg met de voetgangerszone met vele leuke winkeltjes nodigt uit tot een ontspannen wandeling. De fontein in deze hoofdstraat toont een legende. Tijdens de 30-jarige oorlog belegerden Zweedse troepen de stad. De inwoners van Bitburg konden ze verschakelen door kindren verkleed met geitenvellen op de stadsmuur te sturen. Als de Zweden de "geiten" zagen, geloofden ze dat de inwoners van Bitburg voedsel bij de vleet hadden en ze trokken weg.

Activiteiten Bitburg

Eens per jaar is er in Bitburg het folklorefestival. Groepen uit de hele wereld reizen naar Bitburg om hier te dansen, te zingen en een weekend lang te feesten. Echt een bezoek waard! 

In de boeren-markthal in Bitburg kan men landelijke producten uit de regio kopen. De openingstijden zijn vrijdag van 09.00 - 17.00 en zaterdag van 09.00 - 13.00 uur.

Ook zijn er Romeinse rondleidingen door Bitburg. Bij de VVV in Bitburg kunt u informatie krijgen over de tijden. Edgar Comes en Hans Binsfeld zijn echte Romeinse soldaten en lid van de " Milites Bedenses", die met originele kostuums de Romeinse geschiedenis van de regio opnieuw tot leven hebben gewekt. Tijdens de rondleiding vertellen ze over het dagelijkse leven uit Bitburg tijdens de Romeinse tijd. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Meer informatie via www.eifel-direkt.de

Ook is er een archeologische wandeling te reserveren door Bitburg. Tijdens deze kleine stadswandeling van ca. 1 km beleeft men de geschiedenis. 16 Verschillende infoborden bieden spannende weetjes over de betreffende vondsten. Zeer indrukwekkend is de geschiedenis van de Romeinse muur met de 13 wachttorens, Een model van het kasteel kan in de foyer van de stadshal worden bezichtigd.

Bitte ein Bit !

De Bitburger brouwerij, in 1817 in de Zuid-Eifel opgericht, hoort bij de meest belangrijke premium brouwerijen van Duitsland. Met een jaarlijkse productie van ongeveer 4 mln. hectoliter is Bitburger n van de grootste nationale pilsmerken. Zie, hoor, voel, ruik en proef dit bier. Bij de brouwerij kunt u Bitburger met alle zintuigen ontdekken door een rondleiding te reserveren via www.bitburger.de  . In de lounge kunt u na de rondleiding van een fris getapte Bitburger pils genieten.

Bitburg voor kinderen

Ook voor kinderen/Kids is er voldoende te doen in Bitburg. Zo is er een prachtige speeltuin in Bitburg. Hier kunnen de kinderen klimmen, klauteren, en kruipen door prachtige houten huisjes. Schommelen, glijden van glijbanen, bouwen van zandkastelen, enzovoorts.

Daarnaast is er een indoor speeltuin, Happy Land. Info: www.happyland-bitburg.de

Pretpark Eifel

Vlak bij Bitburg is Het Eifelpark Gondorf. In het Eifelpark kunnen de bezoekers dieren in het niet omheinde jachtgebied beleven. Ook is er een rodelbaan de Eifel-coaster, een mega grote zweefmolen, verschillende speeltuinen, openluchttheater en een rondrit met de tractor-trein door het park. Info: www.eifelpark.de 

Verder zijn er rondom Bitburg voldoende actieve uitjes te beleven. Denk aan golfen, paardrijden, wandelen, nordic walking, vissen, kanovaren, boogschieten, Geocaching, karten, sweefvliegen, deltavliegen en zelfs een vluchtmaken met de heteluchtbalon!

Bitburg heeft voldoende restaurants. Van zeer goede tot eenvoudige restaurants. Veel restaurants serveren de Duitse keuken, maar in Bitburg kunt u ook genieten van bijvoorbeeld Tapa's, Italiaanse keuken, Chinese/Vietnamese/Thaise keuken, Mexicaans eten, etc.

Een overzicht van de restaurants in Bitburg vindt u HIER

Wij wensen u een fijne vakantie in Bitburg!

X