Toon filters

Bad Munstereifel

Bad Muntereifel is ronduit schitterend, met zijn prachtige, mooi intact gebleven ommuurde middeleeuwse centrum. Het bijna over-romantische stadje trekt dan ook veel toeristen, wat vergezeld gaat met de nodige toeristische voorzieningen.

Accomodaties in Bad Munstereifel vindt u hier

De meest bezienswaardige gebouwen en horecagelegenheden bevinden zich aan of rond de hoofdstraat, met in het midden een riviertje in een bedding van oude kademuren. De romaanse Stiftskirche bijvoorbeeld met zijn twee ronde torens is zeker bijzonder te noemen. Daar vlakbij bevindt zich, in de afdeling curiosa, een heuse Heino Fanshop, met alle cd’s van de zingende albino maar ook Heino-Sekt, Heino-Haselnusstorte en andere rare artikelen, met het Heino Rathaus Cafe ernaast, waar ze zonder blikken of blozen Heino-jubileumkoffie schenken.

Hier staat tevens het bloedrood geschilderde oude raadhuis met een gotische bogengalerij met onderdoor-passage. Aan de hoofdstraat staat verder nog een ruime, lichte Juzuietenkerk St. Donatus uit 1670 (beschadigd in WO II en daarna hersteld). Verder moet u beslist een wandeling maken langs de oude stadsmuur met de vele torens. In de resten van de voormalige berucht bevindt zich een café-restaurant met terras. Naast echt schitterende oude vakwerkhuizen heeft Bad Munstereifel ook mooie, zuid-Nederlands aandoende huizen uit baksteen en natuursteen. Toeristische informatie is te verkrijgen in het Apothekenmuseum aan de hoofdstraat.

De officiele website van Bad Munstereifel

X