Toon filters
1 maart 2017

De Eifel tijdens de winter 2017

Eifel winter

De Eifel is prachtig in de winter. Meestal ligt er een dik pak sneeuw, maar ook in periodes zonder sneeuw is het landschap absoluut een bezoek waard. Winter in de Eifel betekent pret voor het hele gezin. De wintersport mogelijkheden en natuurlijk de befaamde Winterwanderwegen: Winter Eifel is geweldig. Hier kun je volledig tot rust komen dankzij de verbluffende natuur om je heen en tegelijkertijd lekker actief bezig zijn als je wilt. Tijdens de winter naar de Eifel? Gewoon doen dus!

Winter Eifel en wintersporten

Kerstvakantie Eifel biedt de perfect gelegenheid om te komen wintersporten. De regio is niet 100% sneeuwzeker, maar er zijn ontzettend veel plaatsen en activiteiten om uit te kiezen. Zo kun je van tevoren bepalen hoe je jouw kerstvakantie Eifel in wilt richten. SkieŽn, snowboarden en langlaufen kan op meerdere plekken in de Eifel. Zo beschikt Monschau over maar liefst 60 kilometer aan langlauf loipen. Daarnaast zijn er vier pistes voor alpine skiŽrs en een rodelbaan. Het gebied Hohe-Acht / Jammelshofe is met name voor skiŽrs een aanrader vanwege de meerdere mooie afdalingen. Voor jonge gezinnen zijn er verschillende gebieden die perfect zijn. Het gebied Weisser Stein bij Hollerath Udenbreth bijvoorbeeld. Hier kunnen de kleintjes hun eerste afdalingen maken dankzij de twee sleepliften. Pret in de sneeuw en ondertussen ook de basistechniek leren in een veilig omgeving. Na het skieŽn kan er gelanglauft worden of kan het hele gezin genieten van een mooie wandeling door de sneeuw. Als de sleetjes mee gaan, wordt het een waar avontuur. PrŁm is een zuidelijk gelegen plaats met twee kleine skigebiedjes, genaamd Schwarzer Mann en Wolfsschlucht. Met een aantal liften en meerdere loipen van 10 kilometer kan men zich hier prima vermaken. Kerstvakantie Eifel betekent stukken minder wachten in de rij bij de skilift en een fijne gemoedelijke sfeer. HIER vindt u alle informatie over skieŽn en launglaufen in de Eifel

Winterwanderweg

Als je de pistes nog niet geopend zijn of als je geen wintersport liefhebber bent, dan kun je genieten van het winterse landschap met een wandeling in de sneeuw. Kerstvakantie Eifel is het perfecte moment voor mooie wandelingen. Een echte aanrader is de Winterwanderweg op de Schwarzer Mann. Deze winterwandeling volgt een uitgezette route op het hoogste punt van de berg. Wegwijzers maken het makkelijk om de route probleemloos te volgen. Zo kom je gegarandeerd langs de mooiste winterse plekjes. De route is zo'n 5 kilometer lang. Het restaurant dat bij het wintersportgebied hoort vormt een perfect uitvalsbasis om na je wandeling te genieten van een warme kop chocomel, thee of koffie. Kerst Eifel en een Winterwanderweg gaan hand in hand.

Het team van Eifelbooking wenst u een hele fijne winter toe in de Eifel!

 

 

 

Meer nieuws...

X