Toon filters
14 november 2016

            

De Eifel tijdens de herfst 2016


Herfst in de Eifel

Tijdens de herfst is het een zeer goede keus om in de Eifel de herfstvakantie door te brengen. Dat komt door het landschap en de geschiedenis die er zich door de jaren heen heeft afgespeeld. Wanneer je er met de herfstvakantie naar toe gaat, kun je heerlijk genieten van de prachtige natuur. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. De fauna en flora bewonderen tijdens de herfstvakantie in de Eifel. De Eifel is op zijn mooist tijdens de herfstvakantie. De bladeren verkleuren rood, bruin en goudgeel. Je kunt ook op zoek gaan naar de spechten en de bevers die in dit gebied leven.

Uitdagingen voor het seizoen herfst Eifel

Tijdens een vakantie in de Eifel zijn er voor fietsers genoeg uitdagingen. Tijdens de herfst in de Eifel is zowel voor de sportieve fietsers als voor de gewone tour-fietsers genoeg te beleven. Je kunt tijdens een vakantie in de Eifel de uitdaging zoeken in een sportieve tocht op bijvoorbeeld een mountainbike of een relaxte fietstocht door het Eifellandschap maken door middel van een e-bike. Wanneer het dan wat te zwaar wordt, dan kun je de ondersteuning gebruiken van de accu. Je zult dan niet moe worden, maar heerlijk van de natuur kunnen genieten.

Herfstvakantie Eifel

Tijdens de herfstvakantie kun je in de Eifel heerlijk vertoeven in de steden die er volop zijn. Omdat het tijdens de herfstvakantie in de Eifel niet altijd mooi weer is kan men op wat slechtere dagen de steden van de Eifel gaan bezoeken. In de herfstvakantie kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de bekende steden Bad Münstereifel, Monschau, Daun of Prüm Hier kun je meer te weten komen over het dagelijkse leven. Monschau is zeker een bezoek waard tijdens de herfstvakantie Eifel. Monschau heeft veel prachtige parken, kerken en historische gebouwen. Het "rode huis" is een bezienswaardigheid die veel bezocht wordt. Wanneer je echter meer van winkelen houdt is een vakantie naar de Eifel zeker dubbel en dwars waard. Je kunt naar de grotere steden in de Eifel gaan, zoals Aachen, Koblenz, Köln en Trier. Er zijn Deze steden zijn tijdens de herfstvakantie in de Eifel zeker een bezoek waard om te winkelen.  


Flora & fauna in de Eifel

Het zijn niet alleen de natuurliefhebbers maar ook de toeristen die door het gebied reizen en genieten van alles wat de Eifel aan natuur te bieden heeft. De Eifel staat bekend om de verschillen in de landschappen die je kunt bewonderen, zoals de Vulkaan-Eifel, de Zuid-Eifel, de Noord-Eifel en de Hoge Venen. In de bossen vind je er een verscheidenheid aan planten en dieren. Er zijn beek- en rivierdalen maar ook bijvoorbeeld nat moerasland. Tevens staat de Eifel bekend om de prachtige rotspartijen van rood zandsteen, die veelal ook in de huizen verwerkt zijn. Wanneer je door de Eifel wandelt zul je de vele plantensoorten kunnen aanschouwen. 

Jagen in de Eifel

Wanneer je tijdens een herfstvakantiein de Eifel een jacht wilt meemaken, dan is het verstandig om uit te zoeken wanneer het jachtseizoen is geopend. Duitsland kent 16 deelstaten die allen hun eigen jachtwet regelgeving hebben. Je kunt, om alles te weten te komen over de jacht, lid worden van een jagersclub in Duitsland. Als je geluk hebt en je vindt het interessant, kun je misschien een keer mee als men gaat jagen.

Culinair genieten in de Eifel tijdens de herfst

Een bezoek aan de Eifel tijdens de herfstvakantie betekent genieten van heerlijke wildgerechten die tijdens de herfst geserveerd worden in de restaurants. De meeste restaurants bieden tijdens de herfst een extra wildkaart naast de reguliere kaart. Er zijn veel leuke restaurantjes waar je kunt genieten van deze heerlijke specialiteiten.

Het team van Eifelbooking wenst u een hele fijne herfst toe in de Eifel!

Evenementen Eifel tijdens de herfst 2016

Totaal overzicht evenementen Eifel Duitstalig

Leuke dagtripjes Eifel

Theater Trier

INFO

Aanbiedingen vakantiepark Eifel:

Klik HIER voor mooie aanbiedingen & lastminutes bij een vakantiepark in de Eifel. Al voor € 139,- per week met het hele gezin genieten van de prachtige Eifel! 

 

 

 

Meer nieuws...

X