Toon filters
23 juni 2016

De Eifel tijdens mei & juni 2016

Een vakantie Eifel in de lente betekent genieten van de opkomende en frisse natuur, de toenemende zonnekracht en de start van een nieuw toeristenseizoen. De klassieke voorjaar Eifel-bloem, de Narcis, bloeit volop. De vele groene weiden en bossen staan er fris bij, waardoor het gehele gebied misschien wel de mooiste periode van het gehele jaar beleeft. Het gebied beschikt sinds 2004 over het Nationaal Park Eifel. Het bevindt zich in het noordelijke deel van de Eifel. Een bezoek aan de Eifel in het voorjaar is een uitstekend idee. De frisse natuur en de aangename temperaturen zijn perfect voor een sportieve of ontspannen vakantie waarbij de zon zich zeker zal laten zien. Door de relatief korte afstand vanaf Nederland is de Eifel voor eenieder uitstekend bereikbaar.
Evenementen Eifel voor mei & juni 2016

Kinderprogramma, 24 maart 2016
Met Pasen is de Eifel  ook leuk voor onze kleine kinderen, natuurlijke kleuren kunnen paaseieren worden geverfd. Van 11-16 uur kunnen de kinderen  hun verbeelding de vrije loop laten gaan en genieten van Pasen in de Eifel.

Paasmarkt Burg Satzvey, 27 en 28 maart 2016
Tijdens het paasweekend wordt dit kasteel in de Eifel, Burg Satzvey, omgetoverd in paassferen. De hele familie is uitgenodigd om te genieten van deze gezellige paasmarkt met ambachtelijke kraampjes en muziek. Kinderen kunnen knutselen  en eieren schilderen. 

Rondleiding door de stad Münstermaifeld, iederezon- en feestdagen in april
Ontdek met een gids tijdens een interessante rondleiding de oude binnenstad van Münstermaifeld. Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van de stad en leer veel van de gids, die al uw vragen beantwoord.

Oldtimer-Motorrace Nürburgring, 24 april 2016
Op het Grand Prix circuit van de Nürburgring kun je deze dag diverse modellen olditmers zien uit verschillende tijdperken. Een belangrijk hoogtepunt van de show is een race met oldimer-scooters.

Heksen-nacht bij Burg Satzvey, 30 april 2016
Ieder jaar, vlak voor 1 mei, geeft Burg Satzvey een mystiek en middeleeuws feest met muziek. Het dragen van een kostuum is gewenst en het beste kostuum zal worden beloond met een gratis drankje. Het begint om 18.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij het kasteel.

Narcissenwandeling in Perlenbachtal, 01 mei 2016
De lente laat haar gezicht zien: een 3 uur durende wandeling door het mooiste Narcissen-gebied in de Eifel.

Concert in Kuurpark Gemünd, 01 mei 2016 van 16.00 – 17.30
Met muziek op 01 mei start voor u de vakantie in de Eifel. De muziekvereniging Kreuzweingarten-Rheder geeft een spa-concert in het paviljoen in het Kurpark Gemünd,

Eifel-Literatuur-Festival, van april tot oktober 2016
Het literatuur-festival vindt plaats in Bitburg, Prüm, Gerolstein, Daun en Wittlich.

De traditionele Pinkstermarkt in Mayen, 15 & 16 mei 2016
Koopjesjagers opgelet! Een markt met ongeveer 400 kramen, professionele handelaren en leuke
kinderrommelmarkten bieden u o.a. speelgoed, boeken, meubels, kleding, foto's, etc. Geopend van 11.00 - 18.00 uur.

Ridderfeest op Burg Satzvey tijdens Pfingsten, 14 tot 16 mei 2016
Tijdens de pinksterdagen – van 14 tot 16 mei – vinden de legendariche ridderspelen plaats op de middeleeuwse Burg Satzvey.

Theater in de Eifel, Première De Sneeuwstorm, 21 mei 2016
Breng eens een bezoek aan het theater tijdens uw vakantie in de Eifel.

Sacramentsdag aan de Rursee grote schepen-optocht, 26 mei 2016
De optocht vertrekt om 07.15 uit. Om 8:30 wordt er een plechtige mis wordt gehouden, en daarna begint een prachtige optocht van boten.

Eifelkrimis wandeling, 28 mei 2016
Wandeling om de misdaadscènes van de Eifelkrimis te ervaren tijdens uw vakantie in de Eifel.
Dit is een wandeling met als thema ‘Misdaad in de Eifel’ door het landschap van Hillesheim.

Rommelmarkt in Simmerath, 29 mei 2016
Een gezellige rommelmarkt in Simmerath, die tot over de grenzen van Belgie en Nederland bekend is. Mis deze markt tijdens uw vakantie in de Eifel niet!

Klimmen tussen de toppen van de bomen, 05 juni 2016
Uitnodiging om het hoge touwenparcours te testen, die werd geïnstalleerd in een mooie, lichte bossen van de Eifel. Echt een aanbeveling voor de durfal in Eifel: klimmen en klauteren aan het hoge touwenparcours in een groot beukenbos.

Groot vuurwerkfeest bij "Ahrfelsen in Flammen", 11 juni 2016
Een groot feest direct onder een verlichte rots-achtergrond. Naast muziek, dans en entertainment zal het vuurwerk weer het traditionele hoogtepunt van dit festival zijn. 

Beverwandeling, 18 juni 2016
Een begeleide wandeling in de vallei van de bever. Tijdens uw vakantie in de Eifel kunt u met deze wandeling de bevers in de Eifel observeren. Organisator: natuurpark Noord-Eifel. 

Boottochten over de Rursee, dagelijks van 01 mei tot 11 september 2016
Maak tijdens uw vakantie in de Eifel een prachtige boottocht over de Rursee.

Theater Trier: INFO     

Het team van Eifelbooking wenst u een hele fijne vakantie toe in de Eifel!

Voorjaar Eifel: de natuur ontspringt

De Eifel is een prachtig gebied, gelegen in het noorden van de Moezel. Het grootste gedeelte ligt in Duitsland, in de deelstaten Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen, ten westen van de rivier de Rijn. Ook België en Luxemburg beschikken over een gebied dat geografisch tot de Eifel wordt gerekend. De Eifel is een heuvelachtig gebied met als hoogste punt de 'Hohe Acht', met een hoogte van 747 meter. Daarnaast zijn er nog vele heuvel met een hoogte rond de 500 meter waardoor een vakantie Eifel een ideaal gebied is voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers.

Voorjaar Eifel: Volop Accommodaties

Kies voor een vakantie Eifel voor één van de vele soorten overnachtingen. Het hele gebied beschikt over een keur aan logeeradressen. De vakantieparken zijn geopend en de campings ontvangen de eerste gasten. Een vakantie Eifel geeft ook de mogelijkheid om het gebied met een camper te ontdekken. Traditionele hotels en gasthuizen ontvangen de bezoekers met open armen.

Vakantie Eifel: Bereikbaarheid vanaf Nederland

De Eifel is vanuit Nederland uitstekend te bereiken. Vanaf Utrecht is de 300 kilometer met de auto in slechts drie uur rijden. Vanuit de stad Aken rijdt er een speciale fietsbus richting de Eifel zodat de vakantie direct kan beginnen. De treinverbinding tussen Keulen en Trier stopt op enkele stations in de Eifel. Door deze gunstige mogelijkheden is de Eifel bij uitstek geschikt voor een lange, maar ook korte vakantie.

Voorjaar Eifel, het klimaat

De Eifel beschikt over een gematigd zeeklimaat. Dit geeft zowel gematigde winters en zomers, maar onder invloed van het landschap, ook voor plotselinge regenbuien. Gelukkig is het voorjaar een prima tijd om de streek te bezoeken. Met een gemiddelde van 14 graden in april, 17 in mei en 23 in juni, is de Eifel een uitstekende bestemming voor een actieve vakantie waarbij er voldoende ruimt is om van de lentezon te genieten.

Vakantie Eifel: geweldig wandelen

De Eifel is, zeker in het voorjaar, een paradijs voor wandelaars. Het hele gebied beschikt over ontelbare wandelroutes waardoor er steeds weer een nieuwe uitdaging aanwezig zal zijn. Wandelend door de overweldigende natuur en de sterk wisselende landschappen kan er gekozen worden voor eenvoudige routes of meer uitdagende waarbij ook de heuvels worden beklommen. Er is volop mogelijkheid om individueel te wandelen, maar er zijn ook groepswandelingen of wandelingen onder begeleiding van een gids mogelijk. De Eifel beschikt zelfs over een vulkanisch landschap, de Vulkaaneifel, waar de sporen van oude kraters nog geheel zichtbaar zijn.

Vakantie Eifel: Eindeloos fietsen

Behalve voor wandelaars is een vakantie Eifel zeer geschikt voor fietsers. Ook hier zijn er vele fietsroutes aanwezig voor ieder niveau. De bekendste route is waarschijnlijk 'de Vennbahn', een fietsroute tussen Aken en Troisvierges van maar liefst 125 kilometer die zowel door Duitsland, België als Luxemburg loopt. Omdat de fietsroute over een oude spoorweg loopt, is het stijgingspercentage nergens groter dan 2%. De route is voornamelijk geasfalteerd en autovrij waardoor het fietsen ontspannen zal plaatsvinden en er voldoende tijd is om de omgeving goed op te nemen. De route kan in enkele dagen worden afgelegd waarbij de fietser in verschillende accommodaties zal overnachten.

Aanbiedingen vakantiepark Eifel:

Klik HIER voor mooie aanbiedingen & lastminutes bij een vakantiepark in de Eifel. Al voor € 139,- per week met het hele gezin genieten van de prachtige Eifel! 

 

 

 

Meer nieuws...

X