Toon filters
28 oktober 2015

Beste lezers,

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van Eifelbooking. In deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen in de Eifel, met betrekking tot een vakantie in Eifel en de maandelijkse activiteiten in het gebied.

Eifel tijdens de herfst 2015

Wanneer het hoogseizoen tot zijn einde komt en de dagen korter worden, begint de tijd van de genieters. De Eifel biedt zich aan voor de Herfstvakantie. De herfst in de Eifel is een van de mooiste seizoenen. De bossen kleuren prachtig in rode en gele tinten, waardoor de Eifel misschien wel de meest aantrekkelijke periode in het jaar is, vooral voor wandelingen, fietsroutes, motortochen en autotoritjes. Vooral in september en oktober is de kans op zijn grootst om van een gouden herfst te genieten tijdens de herfstvakantie in de Eifel, zelfs vaak nog met veel zonnige dagen. Regio’s zoals de Vulkaaneifel met zijn prachtige meren en de plateaus van de Hoge Venen hebben in de herfstmaanden een bijzondere sfeer - ideaal voor een Herfstvakantie in de Eifel. En nog een voordeel, je hoeft tijdens de herfst de Eifel niet te delen met honderdduizenden andere toeristen: op veel plaatsen is in de Eifel de rust teruggekeerd. Dit resulteert in een ontspannen herfstvakantie in de Eifel.


Tijdens de herfst in de Eifel zijn er ook vele festivals en evenementen voor jong en oud. Naast de traditionele kermis festiviteiten is de herfst in de Eifel het seizoen van de oogst, de tijd van de bier- en wijnfestivals. Ook kunt u tijdens uw herfstvakantie in de Eifel deelnemen aan een middeleeuwse markt met ridderspelen of bezoek een van de concerten, festivals en feesten eind oktober tijdens Halloween. Voor natuurliefhebbers worden er vele wandelingen en andere excursies georganiseerd, zodat u kunt genieten van de kleurrijke natuur tijdens de herfst in de Eifel.

Nieuwe accommodatie bij Eifelbooking

Eifel Vakantiehuizen en Vakantiewoningen, Zweifelscheid

Aantal slaapkamers: 7 - Max. aantal personen: 20
Vakantiehuizen voor tot 20 gasten in het schitterende Enztal in natuur park Südeifel in het Neuerburger land in Duitsland. Ons Vakantiehuis Engelsdorf bevindt zich midden tussen het Enztal fietspad en wandelpaden in Zweifelscheid-Engelsdorf.

Evenementen tijdens de herfst in de Eifel 2015

Wandelen tijdens de herfst in de Eifel, 3–6 september, Naturpark Südeifel

De meteorologische herfst in de Eifel is net begonnen en het Natuurpark Südeifel organiseert haar traditionele wandelweek. Vijf wandelingen door een prachtig landschap, inclusief een heerlijk buffet en een avontuurlijke programma. Dit is de perfecte start voor de Herfstvakantie in de Eifel. Info: www.naturpark-suedeifel.de 

Jazz in de Propsteikerk, 5 september, Buchholz

De Stichting voor restauratie en onderhoud van de Propsteikerk in Buchholz nodigt u uit voor het Jazzconcert op 5 september om 19:30. Daarbij ontbreken de saxofonist Carolin Hild en zangeres Annette Kreutz natuurlijk niet.

Middeleeuwse markt Burg Satzvey, 5–6 en 11–12 september, Mechernich

Twee weekenden in september zal weer de traditionele middeleeuwse markt en ridderspelen in het kasteel Satzvey worden gehouden. Het hoogtepunt is de indrukwekkende Knight Show "Drachenseelen". De markt begint op zaterdag om 14.00 uur en op zondag om 12.00 uur. De show vindt plaats op zaterdag om 17.00 uur en zondag om 16:00 uur.

Wijnmarkt Bad Neuenahr, 11–13 september, Bad Neuenahr

Geniet tijdens herfstvakantie in de Eifel met goede wijnen: alle bekende wijnboeren van de regio rond Bad Neuenahr zullen bij deze traditionele wijnmarkt aanwezig zijn. Er is ook een leuk programma georganiseerd en er zijn regionale specialiteiten te verkrijgen.

Euregio-Keramiekmarkt, 12–13 september, Raeren

Ongeveer 70 keramische kunstenaars uit alle regio's van Europa presenteren tijdens dit weekend hun producten en geven inzicht in hun werk. De markt vindt plaats in de pittoreske burgt van Raeren. 

DTM op de Nürburgring, 25–27 september, Nürburg

DTM is een van de grootste hoogtepunten voor alle fans van de autosport tijdens de herfst in de Eifel. Een spannende competitie tussen de raceauto's van Mercedes, Audi en BMW.

Michelsmarkt, 26–29 september, Andernach

De Michelsmarkt in de stad Andernach is al een traditie sinds het begin van de 15e eeuw. Zoals elk jaar, wordt ook in 2015 de stad omgetoverd tot een kleurrijk evenement met jongleurs, goochelaars en andere kermisexploitanten. Een sfeervol schouwspel tijdens de Herfstvakantie in de Eifel.

Lebende Geschichte – Letzgesellen, 3–4 oktober, Konz

De Letzgesellen nemen u tijdens dit evenement mee terug naar de late middeleeuwen. In het openluchtmuseum Roscheider Hof wordt traditionele artillerie gepresenteerd uit de 15e eeuw. Het evenement vindt plaats op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 18.00 uur.

Lukasmarkt, 10–18 oktober, Mayen

De Lukas markt is een van de oudste festivals in de Eifel tijdens de herfstvakantie. Het gehele centrum van de stad Mayen viert feest met vele attracties, loterijen en een grote markt. Het festival zal op 18 oktober om 20:00 uur spectaculair worden afgesloten met een grote vuurwerkshow.

Irish Folk Pop met Paul O'Brien, 10 & 11 oktober, Kerpen

Ervaar tijdens uw herfstvakantie in de Eifel een moderne variant van de levendige muziek van Paul O'Brien, hij nodigt u twee keer uit voor een concert in de Kleine Country Café in Kerpen. Deuren open om 19.00 uur, het concert begint om 20:00 uur.

Moord en plezier in Bergfried, 16 & 17 oktober, Nideggen

Tijdens het krimifestival in het kasteel Nideggen is spanning een must! Naast lezingen van gerenommeerde schrijvers van misdaadromans is er live muziek en zijn er "pittige" snacks. Aanwezig zijn o.a. Andreas Föhr, Marcus Hünnebeck en Gisa Pauly. Op 17 oktober zijn de kinderen aan de beurt, dan zorgt Marc Beck tijdens het voorlezen voor kippenvel & spanning.

Oktoberfeest met de Vulkan-Express, 24 oktober, Brohl

Een uniek Oktoberfeest in de historische Vulkaan Express in Brohl. Om 18:15 vertrekt de trein en begint de reis naar de Royal’s Volcano waar u kunt geniete van Beiers vlees, brood en bier begeleid door een stevig muziekprogramma. Om 23.00 rijdt de stoomtrein weer terug.

Halloween-Grusel-Fest im Römerbergwerk Meurin, 31. Oktober, Meurin

Vier Halloween met uw kinderen tijdens de herfstvakantie in de Eifel op wel een heel bijzondere manier! De Romeinse mijn in Meurin verandert in een echt spookhuis met geesten, feeën en vampiers. Het feest begint om 17:00 uur en eindigt laat in de avond met een groot vreugdevuur. Registratie is vereist.

Het team van Zeelandbooking wenst u een hele fijne herfstvakantie in de Eifel tijdens de herfst!

Theater Trier herfst 2015:

INFO

Op de hoogte blijven van de Eifel? 'Like' ons op onderstaande pagina´s:

                                                                   

Aanbiedingen vakantiepark Eifel:

Klik HIER voor mooie aanbiedingen & lastminutes bij een vakantiepark in de Eifel. Al voor € 139,- per week met het hele gezin genieten van de prachtige Eifel! 

 

 

 

 

Meer nieuws...

X