Toon filters
31 augustus 2015

Eifel tijdens de zomervakantie 2015

Het is alweer juli en de zomervakantie is alweer bijna begonnen. De weersverwachtingen voor de komende twee maanden zijn uitstekend; in juli en augustus wordt het lekker warm en het zonnetje zal zich vaak laten zien. Met een zomervakantie Eifel kunt u helemaal tot rust komen en genieten van de prachtige natuur. In veel steden en dorpen zijn historische gebouwen te vinden, soms zelfs nog uit de Romeinse tijd. In deze nieuwsbrief leest u welke steden en dorpen u het beste kunt bezichtigen tijdens uw zomervakantie Eifel en op welke plaatsen de natuur op zijn mooist is. De Eifel is niet alleen aantrekkelijk voor vakantiegangers door de mooie natuur en de historische bezienswaardigheden, maar ook door de leuke evenementen die hier te beleven zijn. In de maand juli kunt u bijvoorbeeld het Eifel Ralley Festival in Daum bezoeken of u kunt deelnemen aan de Monschauer Erlebnistour. De Rhein in Flammen vindt plaats in augustus en dit is een fantastisch vuurwerkspektakel. Er is genoeg te doen om er een mooie zomervakantie Eifel van te maken. We hebben in deze nieuwsbrief een handig overzicht gemaakt van alle leuke evenementen waar u tijdens uw zomervakantie Eifel aan kunt deelnemen.

Nieuwe accommodaties bij Eifelbooking

FeWo Sonnenblume in Daun mit Sauna****
Aantal slaapkamers: 1 - Max. aantal personen: 3
Bij ons vindt u een gezellige vakantiewoning met sauna en zonnebank, voor 2 personen, 40 m2 groot, aparte ingang, comfortabele inrichting, direct langs het bos en aan de rand van de bebouwde kom. De nabijheid van het bos nodigt uit tot een ommetje of uitgestrekte wandelingen.

De Seringbomen in Manderscheid
Aantal slaapkamers: 4 - Max. aantal personen: 4
Uw vakantiewoning ligt midden in de Vulkaneifel in het plaatsje Manderscheid. De vakantiewoning kan worden gehuurd tot 4/6/8 personen. Vrijstaand met grote tuin, parkeerplaatsen, van alle gemakken voorzien. Alle dagelijkse voorzieningen op loopafstand! Supermarkten, terrasjes, restaurants, zwembad.

Zur Hexenlinde – Ferienhaus in Gunderath
Aantal slaapkamers: 3 - Max. aantal personen: 5
Welkom in onze 100 jaar oude pittoreske Eifel-Cottage in het hart van de Duitse's Vulkaaneifel. De perfecte plek voor actieve vakanties of gewoon om te ontspannen.

Evenementen tijdens de zomervakantie Eifel 2015

Zwemmen in een natuurlijk openluchtzwembad

Het Meerfelder Maar is een maar gelegen in de grootste vulkaankrater van de provincie Eifel. Een gedeelte van het maar is afgezet en vormt een natuurlijk openluchtzwembad. Hier kunt u genieten van de mooie natuur terwijl u een verkoelende duik neemt in het water. Het is ook mogelijk om te vissen in het Meerfelder Maar tijdens uw zomervakantie Eifel.

Kabelbaan van Koblenz

Wilt u de Rijn en de mooie plaatsen hier omheen wel eens van boven bekijken? In Koblenz staat een kabelbaan waarmee u naar de vesting Ehrenbreitstein kunt zweven. Vanuit de kabelbaan heeft u een fantastisch uitzicht op de omgeving, zoals de stad Koblenz, de Rijn, het Deutsche Eck en de wijnplaatsjes langs de Moezel en de Rijn. Het uitzicht rijkt tot in het Rijndal en u kunt zo van boven de historische gebouwen bekijken. Niet alleen vanuit de kabelbaan kunt u genieten van het mooie uitzicht; Ehrenbreitstein is een hooggelegen historische vesting vanwaar u eveneens de rivierdalen en plaatsjes kunt bekijken. Dit is een prachtige ervaring die u zeker niet voorbij moet laten gaan als u op vakantie bent in Eifel.

Bezoek het hoogtedorp Daleiden

Daleiden is in het jaar 1982 verkozen tot de mooiste plaats van Rijnland-Pfalz. Als u een bezoek brengt aan dit hoogtedorp, kunt u zelf zien waarom. De schoonheid van het dorp is niet te evenaren en zeker in de zomermaanden is het een fantastische plaats om te bezichtigen. Vlakbij het dorp vindt u het ‘Dal van de 1000 vlinders’ waar u meer dan 500 vlindersoorten kunt vinden. Daarnaast leven er in dit beschermde natuurgebied nog vele andere insecten. De natuur in deze omgeving kunt u echter ook via het Haus Islek bekijken. Hier worden met een beamer prachtige 3D shows gehouden over de geologische, geografische en historische informatie.

Wild- en Erlebnispark bij Daun

Vlakbij de stad Daun ligt het populaire Wild- en Erlebnispark. Het park bestaat uit een fantastisch bos- en weidelandschap van 8 kilometer waar u met de auto doorheen kunt rijden. U ziet hier mooie loof- en naaldbossen, uitgestrekte weides en kleine beekjes, maar ook verschillende diersoorten. De ruimte van het landschap zorgt ervoor dat de dieren zich vrij kunnen bewegen en kunnen leven als wilde dieren. Langs de weg zijn een aantal tribunes gebouwd waar u kunt stoppen om de dieren te bekijken, te fotograferen of te voeren.

Bezoek de historische burchten in Manderscheid

Manderscheid is een historische stad die door veel toeristen wordt bezocht. In deze stad staan twee historische burchten die zeker de moeite waard zijn om te bezichtigen tijdens uw zomervakantie Eifel. Dit zijn de Niederburg en de Oberburg die boven elkaar gelegen zijn. De burchtruïnes worden afgescheiden door het riviertje de Lieser. Als u van wandelen houdt, kunt u er ook voor kiezen om de wandelroute Lieserpfad te nemen. Dit wandelpad loopt vanaf Boxberg in de vulkaaneifel naar het plaatsje Lieser. Onderweg komt u de historische burchten in Manderscheid tegen.

Wandelen over de Hohe Acht

De Hohe Acht is een uitgedoofde vulkaan en tevens de hoogste top van het Eifelgebergte. De berg is 747 meter hoog en heeft een groot netwerk van wandelroutes. Vanaf veel plaatsen gelegen op deze wandelwegen heeft u een geweldig uitzicht over het gehele Eifellandschap. De beklimming van deze berg is een fantastische ervaring voor wandelaars die van een uitdaging houden.

Blankenheimer Sommer am See: Caravan, Blankenheim

Zomer aan het meer. Ontmoet vrienden, nieuwe mensen, en geniet van een scala aan live muziek. Iedere donderdag vanaf 18.00 genieten van een muzikale avond aan het meer.

Trierer Handwerkermarkt, 04 juli
Ook dit jaar trekt de traditionele ambachtelijke markt weer meer dan 70 exposanten. Rond de Porta Nigra kunt u een verscheidenheid van ambachten bekijken en kopen. Op zaterdag van 10.00 tot 20.00 uur en op zondag van 11.00 tot 19.00 uur.

Monschauer Erlebnistour, 8 juli
De oude stad Monschau staat bekend om haar historie. Wilt u de historie van de stad ontdekken tijdens uw zomervakantie Eifel? Neem dan deel aan de Monschauer Erlebnistour op 8 juli. Deze rondleiding leidt u langs historische gebouwen in het centrum van de stad en kleinere gebouwen in de steegjes. Degene die de rondleiding geeft zal u meer vertellen over de verschillende stadsdelen en de gebouwen die hier staan. Daarnaast hoort u ook verhalen over de ridders in de middeleeuwen. Zo komt u onder andere te weten waar de ridders in het verleden hebben gewoond.

Swing III Benefiz Open-Air-Konzert, Malberg
3de editie van het goede doel open-air concert met de mogelijkheid om een eigen picknick mee te nemen! Info: http://www.schloss-malberg.de/

Nacht der Vulkane: Vulkanparty, Nickenich, 19 – 25 juli
Vier een week lang feest tijdens het vulkaanfeest op het beursterrein in Nickenich.

Eifel Rallye Festival, 23 - 25 juli
Het Eifel Rallye Festival is een geweldig evenement voor rally liefhebbers. Personen die niet zo zeer van rally sport houden kunnen hier echter ook een leuke dag van maken, aangezien het een gezellig feest is. Het festival wordt gehouden in de heuvels van de Vulkan Eifel en er zijn een aantal bekende coureurs die deelnemen aan dit evenement. De deelnemers komen uit 12 verschillende landen en er wordt gereden in auto’s van wel 30 verschillende fabrikanten. Het Eifel Rallye Festival belooft net als voorgaande jaren weer een spectaculair evenement te worden met historische auto’s en veel gezelligheid.

Antiek- en rommelmarkt, Prüm, 08 – 09 augustus
De antiek- en rommelmarkt vindt plaats op zaterdag van 09.00 – 17.00 uur en op zondag van 11.00 – 18.00 uur in Prüm. Locatie: Mehrzweckhalle und Ausstellungsgelände

Dauner Laurentiuskermis, 08 – 12 augustus
De Dauner Laurentius kermis is een van de grootste festivals in de Eifel en organiseert een gevarieerd animatieprogramma en leuke attracties. Woensdag is tevens de grote Laurentiusmarkt, waar bezoekers een 3 km lange marktstraat zullen aantreffen.

Rhein in Flammen, 08 augustus
Al meer 200 jaar is het vuurwerkspektakel Rhein in Flammen in Duitsland een traditie. Het vuurwerk wordt op een prachtige manier weerkaatst in het water van de Rijn en dompelt de plaatsjes nabij de rivier onder in een romantisch licht. Op 8 augustus kunt u dit vuurwerkspektakel zelf beleven. Er zijn 8 verschillende plaatsen vanwaar u het vuurwerk kunt zien, zoals Bonn, Bingen, Koblenz en Rüdesheim. Geniet u dit jaar van uw zomervakantie in Eifel? Dan kunt u deze schitterende vuurwerkshow echt niet missen!

Wittlicher Säubrennerkirmes, Wittlich, 14 – 18 augustus
Ieder jaar wordt in het 3e weekend van augustus de welbekende Säubrennerkirmes gehouden. Eén van het grootste folk en straatfeest in Rijnland-Palts.

Theater Trier zomervakantie 2015:

INFO

Op de hoogte blijven van de Eifel? 'Like' ons op onderstaande pagina´s:

                                                                   

Aanbiedingen vakantiepark Eifel:

Klik HIER voor mooie aanbiedingen & lastminutes bij een vakantiepark in de Eifel. Al voor € 139,- per week met het hele gezin genieten van de prachtige Eifel! 

 

 

Meer nieuws...

X