Toon filters
2 juli 2015

De Eifel in juni 2015

De zomer staat weer op het punt van beginnen en de natuur is in vol ornaat. De omstandigheden maken dit de uitgelegen kans om de provincie weer op zijn mooist te gaan ontdekken. Zoals wij iedere maand weer laten blijken, heeft de Eifel een hoop evenementen op het programma staan. Dit zal in de maand juni zeker niet anders zijn, al helemaal niet wanneer we kijken naar de heerlijke weersvoorspellingen. Aangezien de provincie het moet hebben van wandelaars, sportievelingen en cultuurliefhebbers doen deze temperaturen niet anders dan reizigers aansporen om zich weer richting de Eifel te begeven. In deze nieuwsbrief kijken we naar de evenementen in de diverse steden en pittoreske dorpen van de provincie.

Evenementen in juni in de Eifel

Tijdens de gehele maand juni vinden er talloze evenementen plaats. Daarnaast zijn er natuurlijk een hoop evenementen die de gehele maand te doen zijn. Hieronder een beknopt overzicht van de mogelijkheden in de Eifel.

Fantastische wandeltochten

De zomermaanden in de Eifel staan garant voor prachtige groene weiden, bosrijke gebieden en verrassende kronkel riviertjes. Vandaar dat dit de uitgelezen kans is om de natuur in te gaan en te genieten van een wandeltocht. Naast de natuur zijn er ook vulkanische bergen en grotten in de provincie. Ga van een berg tot diep onder de grond en geniet van al het moois wat de Eifel biedt.

Racen op het circuit van Nurburgring

Nürburgring is een van de bekendste circuits van heel Europa. Wanneer hier geen beroemde races worden gehouden is het ook mogelijk om hier als particulier te scheuren. Dit kan zowel in je eigen auto als een huurauto. Tijdens een bezoek aan de Eifel is een rondje over het circuit natuurlijk niet over te slaan voor een echte autoliefhebber.

Nationaal Park Eifel

Tijdens de zomermaanden is het Nationaal park van Eifel op zijn mooist. De natuur is in volle bloei en dat resulteert in fantastische wandel, fiets en vaarroutes. Vlakbij het park is zelfs een heus stuwmuur te vinden waar men kan genieten van diverse watersport recreatiemogelijkheden. Er zijn ook een hoop verhuurbedrijfjes die zich bezighouden met het verhuren van boten, kano’s en andere middelen om te water te gaan. Met de aankomende temperaturen is het heerlijk om de rivieren en watertjes van de Eifel te verkennen.

Bezoek de eeuwenoude stad Trier

Trier is een fascinerende stad, alleen al kijkend naar de eeuwenoude geschiedenis. Voor cultuurliefhebbers heeft deze stad een hoop te bieden, mede door de gebouwen die er te vinden zijn. Zo begon de bouwhistorie bij de Romeinen, die hier toentertijd al een nederzetting bouwden. Dit resulteerde in de mooie Porta Negra, het Amfitheater en de Basilica. Natuurlijk zijn ook de Grote Markt, Dom en het Rote Haus niet weg te denken uit het straatbeeld van Tier. De stad biedt een hoop activiteiten, waaronder diverse wijnproeverijen. De wijnen tijdens deze proeverijen zijn allen afkomstig uit de Eifel & de Moezel.

Bezoek Ahrweiler

Een stad die zeker niet overgeslagen moet worden is Ahrweiler. Deze middeleeuwste stad is omringd door eeuwenoude stadsmuren. De stad kent een hoop historische gebouwen, inclusief het oudste hotel van de regio. Het gebied rondom de stad beslaat een hoop wijngaarden, waardoor er diverse soorten wijnen te proeven zijn. Ahrweiler staat bekend als het productiecentrum voor de lokale rode wijn. Net zoals Trier worden hier een hoop wijnproeverijen gehouden.

Golfen in de Eifel

De Eifel kent vier mooie golfbanen verspreidt over de provincie. Zo is er in het zuiden van de Eifel een indrukwekkend golfresort te vinden dat prachtig aansluit op de bergachtige omgeving. Het Golfresort Bitburgerland trekt niet alleen buitenlandse maar ook Duitse toeristen naar de regio toe. Houdt er rekening mee dat er hoogteverschillen zijn op de golfbaan, waardoor deze intensiever is dan gewoonlijk.

Bezoek het pretpark Phantasialand

Het waanzinnige pretpark Phantasia, dat aan de rand van de Eifel ligt, is tijdens de zomermaanden een uitgelezen plek om van een lekker weekend te genieten. Het pretpark biedt een hoop spannende attracties, afgewisseld met leuke activeiten en attracties voor de kinderen. Eifelbooking biedt een leuk hotel gelegen vlak bij het park, waarbij 1 dag entree is inbegrepen. Info: www.eifelbooking.nl/overige/duitsland/eifel/keulen/hurth/2-of-3-dagen-phantasialand-hotel-ramada-hurth/9422

Monschau op zijn mooist

Monschau laat zich ook deze maand weer van zijn mooiste kant zien. Er vinden in juni een hoop evenementen plaats, waaronder diverse wandeltochten en een heus sportfeest.

Sportfeesten en wandelen, 4 juni

Op 4 juni is er op Sportplatz Rohren een sportfeest georganiseerd dat de gehele dag te bezoeken is. Hier zullen sportactiviteiten worden afgestemd met leuke netwerkmogelijkheden en andere gezellige bezigheden. De volgende dag kan men genieten van een volksloop op dezelfde locatie. Vervolgens vinden er de twee dagen daarna weer sportfeesten plaats. Deze activiteiten zijn ook voor toeristen toegankelijk. Sterker nog, het wordt juist aangemoedigd om als toerist mee te doen en te mengen met de lokale bevolking.

Kermis te Monschau, 26 tot en met 29 juni

Ook Monschau kent een uitgebreide kermis met leuke attracties en heerlijke eetkraampjes. De kermis duurt twee dagen en is te bezoeken op 26 tot en met 29 juni te Konzen. De kermis is zowel een leuke bezigheid voor jong en oud, mede door de aantrekkelijke mix van spannende attracties en rustgevende eetkraampjes en barretjes.

Parochie feest, 28 juni

Het jaarlijks terugkerende parochie feest in Monschau bestaat uit eeuwenoude gezelligheid. Tijdens het feest vinden talloze evenementen plaats, waaronder bijvoorbeeld een rommelmarkt. Het feest vindt plaats in het Aukloster te Monschau. Houdt er rekening mee dat dit feest alleen toegankelijk is op 28 juni tussen 12 ’s middags en 6 uur ‘s avonds.

 

Meer nieuws...

X