Toon filters
28 mei 2015

De Eifel in Mei 2015

De Eifel is een ideale uitvalbasis voor menig Nederlander die tijdens de Meimaand opzoek is naar leuke activiteiten in zowel de stad als natuur. Door de gunstige temperaturen neemt het aantal evenementen en activiteiten in de Eifel toe. Het aanbod van vakantieparken en huizen is daarnaast aantrekkelijk geprijsd en bedrijven bieden maar al te graag voorjaarskorting aan. De steden en dorpen in de Eifel hebben diverse activiteiten op de agenda staan voor de lokale bevolking en toeristen.

Eifelbooking.nl biedt een ruim vakantieaanbod in de Eifel. Bij Eifelbooking vindt u aanbiedingen van hotels, campings, huisjes, vakantieparken en pensions. Ook hebben ze themavakanties zoals een paardenvakantie. Een paardenvakantie is de droom van uw dochter. Tijdens deze vakantie leren kinderen spelenderwijs paardrijden. Zij bieden paardrijles voor zowel beginners als gevorderden en buitenritten aan. Naast paardrijden zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen tijdens een paardenvakantie.

Evenementen in mei in de Eifel

In de maand mei kun je in de Eifel naast het heerlijke weer, de fantastische natuur en de mooie fiets- en wandeltochten óók genieten van talloze evenementen. Aangezien de temperaturen klimmen staan deze evenementen voornamelijk in het teken van activiteiten. Zo kan je meedoen met de Fishermansfriend man run en zijn er talloze wielrenevenementen en tochten te rijden of bezoeken.

Activiteiten in Monschau

Monschau is een van de grotere steden in de Eifel en wordt in de volksmond ook wel de “parel van de Eifel” genoemd. De stad staat bekent om zijn vele evenementen en activiteiten, die ook tijdens de maand mei weer volop beschikbaar zijn.

Wandeling door Wahlerscheid

Op 5 en 12 mei worden er rangertours gehouden door Wahlerscheid. Men kan voor deze wandelingen verzamelen op de parkeerplaats Wahlerscheid die gelegen is aan de B258 tussen Monschau en Schleiden. De wandelingen beginnen om 2 uur en eindigen rond 5 uur in de namiddag. De wandeling betreft een gebied dat bestaat uit een vlakke ondergrond, waardoor deze door iedereen is af te leggen, ongeacht leeftijd en toestand.

Processie richting de Lourdes grot

Vanaf de stad Monschau vindt er op 25 mei een processie plaats die zich richting de Lourdes grot begeeft. De processie start op 25 mei in het stadscentrum van Monschau en begeeft zich langzaamaan richting de grot. Deelname aan de processie is gratis, echter wordt er grote drukte verwacht dus is het verstandig om op tijd op de locatie aanwezig te zijn.

Wielertocht door de Eifel

Er vindt wederom een wielertocht plaats die zich op 13 mei vanaf Valkenburg richting de Eifel begeeft. De 5 dagen durende wielertocht begeeft zich vervolgens weer naar het Nederlandse Valkenburg. Tijdens het evenement worden onder andere Altenahr, Euskirchen, Remagen en Nurnbergring aangedaan. De fietstocht is voor zowel beginnende als gevorderde wielrenners de uitgelezen kans om te genieten van de beeldschone wegen en natuur van de Eifel provincie. Er zijn onder andere hellingen van tot wel 20% op de route, maar ook lopende klimmen van 5% tot 6% behoren tot het programma. Voor gevorderde wielrenners worden ook speciale routes aangeboden van 80 tot 135 kilometer. Meer informatie over dit evenement is te vinden via de volgende website: http://eifelfiets5daagse.nl/index.html

Fietstochten

Door de aanwezigheid van diverse fietspaden en tochten is het tijdens de meimaand goed vertoeven voor wielrenners, mountainbikers en andere fietsliefhebbers. Voor Nederlanders is de Eifel immens aantrekkelijk door de ligging vlakbij Nederland en het rijke aanbod aan bergpaden en natuur. Tijdens je bezoek aan de Eifel zijn er diverse plekken waar je kan genieten van een mooie fietstocht. Tevens is er in elke stad of dorp wel een bedrijf waar je een fiets kan huren. De maand mei belooft veel goeds voor de provincie, mede in de vorm van warm weer en een lekker zonnetje. Een mooi moment voor toeristen om de Eifel te verkennen per fiets. Je kan bij je accommodatie vragen naar de mogelijkheden in de nabije omgeving.

FIshermansfriend Strongman run

Tijdens dit evenement, dat wordt georganiseerd door Fishermansfriend, klimmen duizenden deelnemers over hindernissen en ploeteren zij door de modder. Het evenement vindt plaats op 9 mei te Nürburgring en kan bezocht worden als deelnemer of bezoeker. Het evenement is niet alleen aantrekkelijk als deelnemer, maar wordt ook als leuke bezienswaardigheid gezien voor jong en oud. Voor meer informatie over dit evenement kun je terecht op de (Duitstalige) website van Fishermansfriend: http://www.fishermans-friend.de/strongmanrun

Mei markt in Mechernich

Deze markt wordt gezien als een uitje voor de gehele familie. De markt bestaat uit diverse aspecten. Hierdoor is er voor iedereen wat wils. Daarnaast worden tijdens dit evenement ook lokale delicatessen geserveerd waaronder kaas, bier en brood. Het evenement is te bezoeken van 1 tot en met 3 mei te Mechernich. Het adres is Mühlenpark 53894. De markt begint om 10:00.

Het “Rover” concert

Op 16 mei vindt te Kaller het Rover concert plaats vanaf 19:30. Het concert vertelt het verhaal van Keulen. Het programma duurt ongeveer 2 uur. Geniet tijdens deze voorstelling van fascinerende muziek en vrolijke melodieën. Het is verstandig om eerder naar het evenement te gaan om zo een kaartje te bemachtigen. Kaarten kosten 16 euro per persoon. Het evenement is voor alle leeftijden toegankelijk. De kaartjes kunnen ook online worden aangeschaft via http://www.klinkhammer-events.de

Racen op het circuit Nürburgring met je eigen auto

Een hele grote groep Belgische Porsche-eigenaren toert met de auto gedurende het eerste weekend van mei door de Eifel. Ze doen tijdens deze tour meerdere steden aan en gaan op zondag 3 mei een rondje maken op het circuit van Nürburgring. Een leuk feitje: het is voor iedere toerist mogelijk om op deze dag te rijden op het circuit, ook wanneer je niet in het bezit bent van een Porsche.

Theater Trier mei 2015:

INFO

Op de hoogte blijven van de Eifel? 'Like' ons op onderstaande pagina´s:

                                                                   

Aanbiedingen vakantiepark Eifel:

Klik HIER voor mooie aanbiedingen & lastminutes bij een vakantiepark in de Eifel. Al voor € 139,- per week met het hele gezin genieten van de prachtige Eifel! 

 

Meer nieuws...

X