Toon filters
8 september 2009

De Eifelsteig – de etappes

Etappe 1: Kornelimünster – Roetgen


Geniet van de schoonheid in het Inde-dal voordat de wandelweg in het bos en naarboven naar de indrukwekkende ‚Struffelt Heide’ loopt. Vervolgens loopt deze route door een open, typisch Venen landschap met een eindeloze wijdheid.
1B/ 1C

Etappe 2: Roetgen – Monschau


De stugge charme van de Hoge Venen pakt u op het eerste deelstuk, de tweede helft biedt grandioze uitzichten.
1C/ 2D

Etappe 3: Monschau – Einruhr

Dit traject garandeerd een fantastische wandeling, uitgesproken afwisselend en complex. Alhoewel er einige hellingen en dalingen te nemen zijn wordt het met aantrekkelijke uitzichten over diepe dalen en hoge bergtoppen weer goed gemaakt.
2D/ 2C

Etappe 4: Einruhr – Vogelsang – Gemünd

Op mooie rotsige wegen loopt deze tour om de stuwmeren, Ober- und Urftmeer, heen, stijgt dan naar de ‚Dreiborner Hoogvlakte’ met fantastische uitzichten over het omliggende heuvellandschap om tenslotte door smalle dalen op verlaten paden in het Urftdal aan te komen.
2C/3C

Etappe 5: Gemünd – Klooster Steinfeld

De afwisselende mix uit bos-, panorama-, dal- en hoogtewegen veroorzaakt de prikkeling van deze route.

Etappe 6: Klooster Steinfeld – Nettersheim – Blankenheim

Laat u zich door dalbeemden en biotopen met zeldzame planten en kleurrijke vlinders betoveren en door de stenen overblijfselen uit het verleden terug in de tijd verzetten – de bronnenput van de romeinse waterleiding naar Keulen , de ‚Grüne Pütz’, verteld een spannende geschiedenis.

 

Meer nieuws...

X