Toon filters
7 mei 2009

Waar rotsen en water je begeleiden


Eifel. Onder dit motto loopt de 313 kilometer lange Eifelsteig van Kormelimünster naar Trier. Van het vlakke noorden bij Aken over de Hoge Venen, door het eenzame Rurdal, voorbij aan indrukwekkende stuwmeren diep in het wonderschone ‚Nationalpark Eifel’ en tenslotte door de Kalk- en Vulkaaneifel totaan de Zuideifel – deze premiumwandelweg biedt u onvergetelijke natuurbelevenissen, die elk wandelhart harder laat kloppen.

Een weg der diversiteiten


De 15 etappes van de Eifelsteig (steeds tussen 14 en 29 km lang) lopen door de verschillendste landstreken en openbaren de wandelaar steeds weer nieuwe landschappelijke indrukken: loof- en naaldbossen wisselen zich af met vruchtbomen, akkerland en weilanden, wijde heide- en veenvlaktes met grillilge Jeneverbesstruiken en indrukwekkende beukenhagen. Talrijke riviertjes en beken, meren, stuwmeren en maren zorgen voor een puur waterbelevenis. Pittoreske dorpjes en steden langs de kant van de weg betoveren u met hun vakwerkhuizen en oude stadmuren en verbreiden net zoals de burchten en kastelen een middeleeuwse flair.


‚Natuurverleiding’


De zes eerste etappes met hun eigenschappen wil de Eifeltimes in deze uitgave kort voorstellen. Laat u zich inspireren en verleiden- Gaat u op stap en verover deze wonderschone natuurcoulisse van de Eifelsteig met open ogen, oren en vooral met uw hart...

 

Meer nieuws...

X