De Eifel tijdens de zomer 2018
Een zomervakantie in de Eifel, Duitsland.

Wanneer je graag op vakantie gaat, maar er niet ver voor van huis wilt gaan, kun je tijdens de zomervakantie kiezen voor de prachtige Eifel in Duitsland. Een vakantie in de Eifel is plezier en ontspanning voor iedereen. De Eifel is zowel bij de jongeren als ouderen een geliefde plek om naar toe te gaan. Om te genieten van een prachtig gebied is een vakantie Eifel dichtbij. Het is de kortste afstand om vanuit Nederland naar toe te gaan voor zo’n prachtig gebied. Het is de perfecte autovakantie. Tijdens een vakantie Eifel kun je genieten van de uitgestrekte bossen. Je kunt niet begrijpen dat de natuur er zo overweldigend is, net nadat u Nederland heeft verlaten. Ook kunt u in de Eifel fantastisch shoppen. Het shoppen is bijvoorbeeld mogelijk in Aken & Trier.

Zomervakantie Eifel 

Een zomervakantie Eifel is gegarandeerd een zeer goede keuze. Het landschap is er geweldig. Er zijn ruige bergen, blauwe kratermeren, smalle kloven en vulkanen. Ook kun je heerlijk wandelen over de uitgestrekte velden en groene heuvels. De mooie valleien en idyllische dorpjes zijn zeker een bezoek waard.

Je zult op de streek verliefd worden tijdens een zomervakantie Eifel. De Zuid-Eifel wordt gedomineerd door prachtige groene heuvels, diep ingesneden beekdalen en prachtige naaldbossen. De Noord-Eifel kun je tijdens de zomervakantie Eifel bewonderen, omdat er prachtige meren zijn, dichte bossen en mooie steden. Ook staan er burchten en historische vakwerkhuisjes. Je zou ook voor de vakantie Eifel naar de Vulkaan-Eifel kunnen gaan. Het is gebied wat vooral bekend staat om de vele kastelen, burchten, prachtige vulkaanmeren, kloosters en kerken.

In het Noorden is een deel tot Nationaal park verklaard. Voor een zomer Eifel is het in dit gebied heerlijk om te wandelen. Dit punt is een mooie vertrekplaats naar het bosbelevingscentrum in het kuuroord Gemünd. Er zijn tal van mogelijkheden voor jong en oud. Er zijn in deze omgeving ook leuke dorpjes die je zeker moet gaan bezoeken.

Cultuur opsnuiven in de Eifel tijdens de zomervakantie

Wanneer je cultuur tijdens de zomervakantie Eifel wilt opsnuiven kom je ook hier aan je trekken. Omdat er door de jaren heen veel verschillende volkeren hebben gewoond zijn daarvan sporen in de Eifel zichtbaar. Er staan prachtige kloosters en kastelen. Ook de kerken die er zijn, zijn een bezichtiging waard.

Het kasteel Hamm, dat in de 14de eeuw is gebouwd, is tot op de dag van vandaag nog hét Eifelkasteel waar mensen in wonen. Ook een bezoek aan het prachtige kasteel Schloss Malberg met zijn barokke stijl moet je gezien hebben. Het is gelegen in het midden van Kyllburger Waldeifel. Het staat vooral bekend om zijn houten lambrisering en gestuukte plafonds. Je kunt ook een bezoek brengen aan de monniken in het klooster Himmerod.

Accommodatie huren in de Eifel @ Eifelbooking

Wanneer je een zomervakantie Eifel wilt boeken zijn er voldoende mogelijkheden. Voor een zomervakantie Eifel kun je boeken bij een hotel maar ook in een pension. Ook een appartement is mogelijk. Een zomervakantie Eifel voor de hele familie is een keus waarvan je zeker geen spijt van krijgt. Het gebied waar je kunt verblijven is groot. De regio om tijdens de zomer Eifel door te brengen is tussen de steden Trier, Aken en Koblenz. 

Voor een zomer Eifel kun je ook verblijven op een van de vakantieparken. Vooral voor gezinnen is een zomer Eifel doorbrengen op een vakantiepark een aanrader. Volwassenen en kinderen zullen zich tijdens een zomervakantie Eifel geen moment op zo’n vakantiepark vervelen. Op de meeste vakantieparken zijn er winkels, gevarieerde tijdsbestedingen maar ook spa – en wellness – oases. Vakantie Eifel op een van de vakantieparken kunnen de ouders genieten van de rust, terwijl de kinderen genieten tijdens de animatieprogramma’s.

Er zijn voor een bezoek tijdens een zomer Eifel voldoende pretparken. Mogelijkheden genoeg om tijdens de vakantie Eifel een bezoek aan rodelbanen, dierentuinen, musea en klimroutes te brengen. Voor personen die van paardrijden houden zijn er maneges genoeg en kinderboerderijen

Evenementen in de Eifel tijdens de zomer

Wanneer je voor een vakantie Eifel in Trier bent is het Weinfrülingsfest een leuke bezigheid. Wijnproeven in een van de oudste steden van Duitsland is een belevenis.

Burg Satzvey is een van de mooiste waterburchten van Duitsland. Hij staat in het Rijnland. De burcht is het hele jaar door geopend en er worden veel evenementen georganiseerd. De burcht trekt jaarlijks, tijdens de zomer Eifel, veel toeristen. Er kunnen ook feesten worden georganiseerd. Wil je alles te weten komen over de burcht dan moet je hem bezichtigen met een gids.

In Prüm zijn de boeren- en de rommelmarkt een trekpleister. De actuele data is te vinden op de website van de gemeente.

Een bezoek aan de Nürburgring is de moeite waard. Wanneer er de formule 1 rijdt, is het een geweldig spektakel. Tijdens een vakantie Eifel is een bezoek het dubbel en dwars waard.

Een vakantie naar de Eifel is er een waarvan je zeker geen spijt zult hebben. Er is voldoende te beleven. Ook voor een gezinsvakantie is het ideaal. Je hoeft niet ver met de auto te rijden en je bent snel in een prachtig gebied.

Het team van Eifelbooking wenst u een hele fijne zomer toe in de Eifel!

Evenementen Eifel tijdens de zomer 2018

Totaal overzicht evenementen Eifel Duitstalig

Leuke dagtripjes Eifel

Theater Trier

INFO

 

 

X
page contents