Kerstmarkten in de Eifel 2019:


Kerst Eifel

Als je op zoek bent naar een gezellige tijd voor de feestdagen, dan is de tijd voor de kerst in de Eifel fantastisch. De regio staat 4 weken lang garant voor een sprookjesachtig tafereel. Er is voor iedereen iets leuks te doen tijdens de winter in de Eifel. Dat betekent dat je kerstvakantie Eifel een succes wordt, met welk gezelschap je ook reist. Kerst in de Eifel is niet alleen ideaal omdat kerstmis en deze regio zo goed bij elkaar passen, maar ook vanwege de relatief korte afstand tot Nederland.

Duitse Kerstmarkten Eifel

De Duitse kerstmarkten in de Eifel zijn beroemd om hun geweldige sfeer. Tijdens een kerstvakantie in de Eifel is een bezoek aan de Duitse kerstmarkten dan ook onmisbaar. De kerstmarkten in de Eifel vind je door het gehele gebied. Bijna elke plaats van redelijk formaat heeft een kerstmarkt. Ze zijn geweldig voor jong en oud. Een van de leukste markten vind je in Monschau. Een gigantische kerstboom, knusse stalletjes en natuurlijk de geur van glühwein in de lucht. De levende kribbe en muzikanten maken het kerstgevoel compleet.


De kerstmarkten in de Eifel zijn erg populair & gezellig. Je kunt er allerlei soorten eten en drinken krijgen, zoals heerlijke warme Glühwein, broodjes worst, gepofte kastanjes, Aachener Printen, een soort harde peperkoek of de Monschauer Senf. Daarnaast zijn er allerlei kerstsnuisterijen te koop. Denk aan de mooie houten notenkrakers voor de adventstijd, rokersmannetjes met de bijbehorende wierook, adventspyramides en speeldozen. Vooral ´s avonds als de verlichting op de kerstmarkt aangaat is een tochtje over de kerstmarkt extra gezellig. De kraampjes zijn meestal uit hout gemaakt en mooi versierd met lampjes en kerstgroen. De kerstbomen zijn torenhoog en met duizenden lampjes versierd. De kersmarkten in de Eifel zijn echt een gezellige belevenis. Hieronder vindt u een overzicht van een aantal populaire kerstmarkten in de Eifel:

Dürener Kerstmarkt

21 november tot 30 december, op het stadhuisplein in Düren.

Dit kleine "dorp" op het stadhuisplein wordt verlicht door een spectaculaire sterrenhemel van kerstlichtjes. De stands zijn natuurlijk ook prachtig verlicht, zodat de hele kerstmarkt een indrukwekkend romantische sfeer heeft.

Aachener Kerstmarkt

22 november tot 23 december, Marktplaats & de Dom, Aachen

Tot ver buiten de grenzen van de regio Aken bezoeken mensen deze bijzondere en befaamde kerstmarkt omwille van zijn uitzonderlijk huiselijke, bijna familie-achtige sfeer. Een sfeervol paradijs van romantische lichtjes en kleuren, feestelijke klanken en verleidelijke geuren.

Koblenzer Kerstmarkt

22 november tot 22 december, oude stad Koblenz

Paardenkoetsen rollen door de pittoreske oude stad, de heerlijke geuren van vers gebrande amandelen, glühwein en peperkoek door de straten maken deze kerstmarkt tot een waar genot. Tijdens de Advent is de Romeinse stad getransformeerd in een sfeervol kerstparadijs.

Trierer Kerstmarkt

22 november tot 22 december, Mittelalterlicher Hauptmarkt und Domfreihof, Trier

In 95 versierde houten martkraampjes vindt u een ruime keuze aan kerstartikelen zoals houten speelgoed, kaarsen, handgeblazen en gegraveerd glaswerk, cadeautjes, aardewerk en nog veel meer.

Euskirchener Kerstmarkt

23 november tot 23 december, Alter Markt, Berliner Straße und Platz am Gardebrunnen, Euskirchen

De bezoekers van deze kerstmarkt kunnen in dit weekend genieten van een muzikaal programma.

Monschauer Kerstmarkt

29 november tot 22 december, oude stad Monschau

Iedere vrijdag om 17.00 uur is er op de Aukirche een sprookjesuitvoering voor kinderen. De kerstmarkt is geopend op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 21:00 uur en op zondag van 11:00 tot 20:00 uur.

Kerstmarkt Ahrweiler

29 november tot 22 december ieder weekend, historische kern Bad Neuenahr-Ahrweiler

Romantische kerstmarkt met als hoogtepunt de Nachtkerstmarkt op zaterdag 14 december. De schilderachtige kerststemming van de markt wordt beïnvloed door de stijlvolle presentatie van de prachtig versierde houten huisjes.

Wittlicher Kerstmarkt

29 november tot 20 december, historische binnenstad

Het middelpunt van deze kerstmarkt in Wittlich is wederom de gigantische kerstboom op het plein met honderden lampjes. Alle stands zijn dagelijks geopend van 11:00 tot 19.30 uur.

Mosel-Wein-Nachts-Markt Traben-Trarbach

22 november tot 01 januari 2020, Doppelstadt Traben-Trarbach

Een bijzondere ervaring, een ondergrondse kerstmarkt met de thema's "Wijn, Genot & Cultuur". Als er buiten sneeuw ligt en het echt koud is, nemen wij je mee in de romantisch verlichte traditionele voormalige wijnkelder van onze stad. Kijk op de website voor de precieze openingstijden. www.mosel-wein-nachts-markt.de

Kerstmarkt Daun

06 december tot 08 december, Stad Daun

Laat u verleiden in Daun. Met de geur van glühwein en gezellige kerstmuziek slenter je door smalle straatjes met een verscheidenheid aan kraampjes met kerstaccessoires.

Kerstmarkt Niederburg Manderscheid

30 november en 01 december, Burg Maderscheid

Volwassenen en kinderen kunnen zich onderdompelen in het unieke landschap van de Niederburg. Met veel sfeer door de kaarsjes en zoete kerstkoekjes stijgt de voorpret voor Kerstmis.

Kerstmarkt Dudeldorf

30 november en 01 december, Dudeldorf

Niet alleen in de liefdevol ingerichte kraampjes kunnen de laatste cadeaus worden gekocht, maar ook de vele schuren en stallen bieden een prettige kerstsfeer. Veel muzikale optredens begeleiden het programma.

Kerstmarkt Bitburg

05 december tot 16 december, Bitburg

Twaalf dagen lang genieten van de Kerstsfeer in Bitburg met muziek, optredens en de geur van glühwein. De Bitburger Kerstmarkt 2018 is een blast!

Kerstmarkt Bad Neuenahr

06 december tot 30 december in de weekenden, Ahrufers Bad Neuenahr

Een unieke ervaring van een verlichte oever en de winterse bloemendecoratie aan het kuurpark in Bad Neuenahr. Daarnaast maken de dampende glühwein en warme lekkernijen samen met de verlichting aan het water dit alles tot een hele gezellige winter ervaring.

Gerolsteiner Altstadt-Kerstmarkt

14 december en 15 december, binnenstafd / hoofdstraat, Gerolstein

Midden in de prachtige Vulkaneifel nodigt Gerolstein u uit voor deze gezellige kerstmarkt in het centrum van de stad.

Kerstmarkt Cochem

29 november tot 22 december, Carlfritz-Nicolay-Platz, der Marktplatz en de voetgangerszone.       Een hoogtepunt is dit jaar de grote, 36-meter lange kerst-glijbaan. Ook zullen de gezellige kerstkraampjes een sprookjesachtige sfeer bieden voor de gasten.

Weihnachtsmarkt auf mittelalterlicher Burg Satzvey 

30 november tot 22 december ieder weekend, Burg Satzvey, An der Burg 3, Mechernich-Satzvey. Het hele kasteel, de versierde binnenplaatsen en het uitgestrekte parkgebied zijn verpakt in de geur van kaneel en steranijs en betoveren met warme lichtjes. Kerststalletjes nodigen u uit om een ontspannen wandeling te maken en te blijven hangen. Met historisch vakmanschap, talrijke zoete lekkernijen en hartige lekkernijen, heeft de markt interessante attracties voor het hele gezin te bieden. Het unieke kerstspel en verschillende attracties voor kinderen om deel te nemen, zorgen ervoor dat deze kerstmarkt geschikt is voor alle leeftijden.

Weihnachtsmarkt Schloss Malberg

23 november van 14:00 - 21.00 & 24 november van 11.00 - 19:00, Schloss Malberg
Gezellige kleine kerstmarkt met kraampjes, glühwein en hapjes.

Kerstmarkten in de Eifel

U zult betoverd worden door de kerstmarkten in de Eifel. Gezellig samenkomen met een kerst gevoel en culturele en culinaire hoogtepunten. Kerstmis vieren tijdens de winter in de Eifel. Gekenmerkt door de eerste ijsbloemen op het ramen, van waaruit de Eifel ontdekt kan worden. De geuren van brandend haardhout in de kleine straatjes en dampen van glühwein en kaneel. Kerstmis vieren in de Eifel is een droom die uitkomt. De kerstmarkten in de Eifel zijn erg gezellig en gevarieerd. De markten bieden niet alleen snoep, maar ook traditionele en speciale ambachten. Kleurrijke verlichte en versierde houten huisjes, kerstbomen met kerstballen, slingers en lichtjes op de marktpleinen. De kerstmarkt in de Eifel nodigt uit voor een langere wandeling door de feestelijke sfeer en biedt zeker diverse cadeau-ideeën voor de feestdagen.

EEN OVERZICHT VAN ALLE KERSTMARKTEN IN DUITSLAND

Eifel - diverse landschappen

In combinatie met Kerstmis is de winter een bijzondere tijd in de Eifel. De winter in Eifel biedt niet alleen een uniek natuurlandschap, maar het is ook een goede keuze voor een langlaufvakantie of een skivakantie. De Hoge Venen is bijvorbeeld geschikt voor cross-country skiën. HIER vindt u meer informatie over een wintersportvakantie naar de Eifel.

X