Ontdek de Sud Eifel / Zuid-Eifel.

Wie voor het eerst gast is in de Zuid-Eifel, zal verrast zijn van de natuurlijke en culturele mogelijkheden van dit gebied. De Zuid-Eifel is gelegen bij het drielandenpunt Belgie en Luxemburg en Duitsland. Dit gebied wordt gekenmerkt door afwisselend landschap met rivieren, bosrijke bergketens en uitgestrekte hoogvlaktes.

De Zuid-Eifel leent zich goed voor de actieve vakantieganger. Met meer dan 700 kilometer aan gemarkeerde wegen kan men hier fantastisch wandelen, fietsen en mountainbiken.
Ook kan men denken aan een golf-vakantie paardrijd-vakantie en zelfs wintersporten behoort tot de mogelijkheden.

De Zuid-Eifel biedt veel mogelijkheden voor de culturele liefhebber hier kunt u veel leren over het verleden door de aanwezigheid van vele burchten, kastelen, kerken en kapellen.

Ook culinair is dit gebied veelzijdig, van goede burgerkost tot verfijnde franse keuken. Het geheel wordt natuurlijk afgerond met een drankje uit een van onze talrijke stokerijen. Tevens staat Zuid-Eifel bekend om de Pils die hier gebrouwen word Bitburg. Wel bekend als Bitte ein Bit.... Deze brouwerij staat in Bitburg en is op afspraak te bezichtigen. U krijgt dan een interessante rondleiding.

Goede entertainment is hier een traditie. Van het leven in een dorp met aloude feesten en traditionele gebruiken tot de moderne kunst in vele plaatselijke musea.

Kortom het is zeker de moeite waard om op vakantie te gaan naar de Zuid-Eifel.

X
page contents